keskiviikko 3. elokuuta 2016

Vihdoinkin, klaffilipasto

Olen aina halunnut klaffilipastoa, mutta jostain syystä sellaiselle ei ole koskaan löytynyt oikein paikkaa. Työkaverini kuitenkin sattui kysymään, olisiko minulla tarvetta sellaiselle, kun on lahjoittamassa lipastoansa pois. Silloin päätin, että etsin paikan, vaikka väkisin.

Niinpä kuskasin kesäkuussa lipaston kotiin ja se joutui aikataulun takia odottelemaan kuistilla maalaukseen pääsyä toista kuukautta. Viikko sitten otin sen käsittelyyn. Pesu, kevyt oleellisien kohtien hionta ja pohjamaalaus Otexilla. Lopuksi kolme kerrosta vesiohenteista kalustemaalia. Vetimet spraymaalasin mustaksi ja kippioveen ostin nätin mustan "takorautaisen" vetimen.

Tuoliksi löysin vitosella kierrätyskeskuksesta retroruskean tuolin. Olin ajatellut maalata tuolinkin valkoiseksi, mutta jotenkin tuo retroruskea alkoi niin kovin viehättämään. Niinpä kaivoin palan ruskeaa vahakangasta kätköistäni ja nidoin sen kiinni istuimeen. Samasta kankaasta ompelen vielä kirjoitusalustan, jahka kerkeän.

Klaffilipasto ja tuoli tulevat muodostamaan askarteluhuoneen vieressä "paperipisteen", johon kerään ja säilön kaikki korttiaskartelumateriaalit, paperit, kartongit yms. Tuskin maltan odottamaan, että pääsen somistamaan.

Lipastoa ja askartelutarvikkeiden runsautta ajatellen keräilin kesällä myös erilaisia peltirasioita ja vanhoja keksipurkkeja metallinkierrätyslaatikosta ja kirpputorilta. Niitä maalasin pinon ja ne päätyvät rautalangoille ja ompelutarvikkeille ja mahdollisesti tarroille ja näin kaikki on järjestyksessä. Dymolla vain tägit kylkeen ja silloin tiedän, mitä missäkin on. Dymon laitoin eilen tilaukseen, joten pääsen vanhan ajan napsutteluhommiin piakkoin.

Tämäkin projekti vaati vaivannäköä ja aikaakin. Mutta hinnaksi tuli sen vitosen tuolin ja seitsemän euron vetimen verran. Juu ja peltirasioihin taisi mennä 50snt. Kaikki muu minulla oli kotona valmiina. Ja jälleen kerran olin itsekin tyytyväinen lopputulokseen.

Tästä lähdettiin, alimmat vetimet jo irroitettu. Vanha, mutta hyväkuntoinen, joskin hieman päivitystä kaipaava perinteinen mäntyklaffilipasto.

Pohjamaalaus suoritettu.

Maalaus valmiina, laatikot vielä auki, että kuivuvat kunnolla. Tuoli on saanut jo uuden istuinpäällysteen.

Lipasto valmiina, tosin somistukset vielä tekemättä. Istuu "väkisin" raivattuun kulmaan ihan kohtalaisesti. Oikealla puolella on ovi askarteluhuoneeseen.

Purkkeja ja purnukoita tägiä vaille valmiina. Pesin ja maalasin purkit valkoisiksi. Hinnaksi koko satsille tuli 50snt, toki ilman maalausta. Mutta maalia sattui olemaan, kun sitä jäi aiemmista projekteista.

2 kommenttia: