sunnuntai 14. elokuuta 2016

Pyykkihuolto pelaa taas

Jonkin sortin siivousvimma on nyt tällä rouvalla päällä, kun tekee mieli käydä kaappeja ja laatikoita lävitse ihan alvariinsa. Eilen valitsin kohteeksi kodinhoitohuoneen, joka toimii siistinä vallan mainiosti, mutta kaaoksessa ei lainkaan. Raivasin ja lajittelin pyykit, heittelin turhaa tavaraa pois ja osan laitoin sivuun muualle vietäväksi. Silitin myös kasan tyynynpäällisiä ja muita juttuja. Nyt tuohonkin tilaan on suorastaan mukava mennä pyykkäämään.

Pientä pintaremonttia tilaan tehtiin jokunen vuosi takaperin. Kaapinovet maalattiin, taso vaihdettiin ja laattaosio seinässä paneloitiin. Halusin myös seinään mudan harmahtavan ruskeaa sävyä. Myös yksi kaappi pätkäistiin puoliksi ja ompelin alaosaan verhon hyllyjä peittämään. Remonttimies myös rakensi pienen kuivatusrekin korkeiden kaappien jatkeeksi, ettei kaapista tarvitse aina kaivaa metallihässäkkää esille.

Lopussa kuva Jättipalsameista. Hain puntin näitä itselleni vaasiin piristykseksi koiralenkin varrelta. Puutarhassamme ei juuri nyt kuki montaa lajia, kun en ole parina kesänä sitä oikein ehtinyt mökkeilyn takia hoitamaan. Niinpä haen kukkia niityiltä ja ojan pientareilta. Nyt niitä täytyy kerätä urakalla, kun kukat vielä luonnossa kukkivat. Pihlajanmarjat ovat myös nyt upeimmillaan. En vain ole niitä vielä halunnut vaasiin tuoda, sillä haluan uskoa, että vielä on kesää jäljellä. Oranssi väri muistuttaa liiaksi syksystä, joka tosin on lempi vuodenaikani. En vain ole syksyyn vielä ihan valmis. Jättipalsameista sen verran, että nehän ovat oikeaa "ongelmajätettä". Leviävät ruton lailla pihapiirissä, sillä "ampuvat" siemeniä sinne tänne. Siksi sisälle niitä uskaltaa vaasiin tuoda, mutta ei muualle. Kauniita ovat kyllä ja niitä on myös monen värisinä, kuten valkoisena, vaaleanpunaisina ja pinkkeinä.









2 kommenttia:

  1. Löysin sattumalta blogiisi, ihana blogi sulla ja harrastuksetkin hyvin samanlaiset kuin itselläni: käsitöitä, askartelua, tuunausta, sisustusta, ruuanlaittoa :-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos mukavasta palautteesta. Kävin puolestasi blogissasi ja kyllä näin on, että samat intressit jaamme :). Oikein ihanaa ja värikästä syksyä sinulle! Terv. Satu

    VastaaPoista