perjantai 12. elokuuta 2016

Melkein ilmaista ruokaa

Meillä on viisihenkinen perhe, josta yksi on vaarallisesti vilja-allerginen. Pyrin tekemään kaikille samaa ruokaa, keitän korkeintaan pastan erikseen. Ja ruokaa muuten menee, kun lapset liikkuvat ja kasvavat kovaa vauhtia. Näistä kahdesta syystä teen lähes kaiken itse ja meillä vältellään eineksiä. Eli erityisruokavalio ja ruuan menekki.

Ruoka on elintärkeä asia, mistä on kuitenkin helppo säästää juuri itse tekemällä. Pyrin myös käyttämään kaiken hyödyksi niin, että meillä ei heitetä ruokaa roskiin. Kuitenkin haluan, että ruoka maistuu hyvältä ja se on suht terveellistäkin.

Moni ruoka on varsin edullista, kun vähän suunnittelee etukäteen ja näkee vaivaa. Tänään hyödynsin isännän mökkipihasta löytyneet Kantarellit pastakastikkeeseen. Mitään sieni-ihmisiä emme ole, mutta mieto Kantarelli on asia ihan erikseen.

Ensin siistin Kantarellit ja leikkasin ne rouheiksi paloiksi. Pilkoin samalle pannulle ison sipulin ja tuplapaketin Xtra-Pekonia (tosi edullista). Ruskistin silppukasaa jonkin aikaakin mutta maltilla, etteivät päässeet palamaan. Siivilöin myös ylimääräisen rasvan pois talouspaperin päälle (ei saa kaataa viemäriin!). Sitten lisäsin kaksi purkkia kermaa, juustokuutioita, joita aina pilkon juustonkannikoista pakkaseen, sinappia, siirappia lorauksen, rouhittua mustapippuria ja ripauksen paprikajauhetta. Lopuksi huuhdoin kermapurkit vedellä ja kaadoin nesteen muhennoksen joukkoon. Sitten vain keitin pastat al denteksi ja laitoin tarjolle syville lautasille. Koristeeksi ripottelin kuivattua Salviaa, johon olen juuri nyt ihastunut. NAMI NAMI! Salaatin syön muuten aina erikseen ruuan jälkeen, joten kasviskiintiökin tuli täytettyä. Oli tosi herkullista ja huisin edullista. Toki ei nyt tällä kertaa kevytruokaa, mutta kerrankos näinkin.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti