sunnuntai 28. elokuuta 2016

Melkein kuin pizzerian pizzoja

Palasimme mökiltä viikonlopun jälkeen ja jääkaapin ruokatilanne oli kohtalaisen heikko. Mietin, että pizza-ainekset saattavat löytyä ja niinpä aloin tuumasta toimeen. Pizzahan on aivan loistoruoka, sillä siihen voi upottaa kaikenlaista ja aina se vain on niin hyvää. Myös gluteeniton versio on helppo tehdä. Teen sen ihan samalla reseptillä, mutta käytän vain eri jauhoja.

Teen usein "pizzerian" pizzoja eli ohuita pizzoja, missä täytteet ovat juuston päällä. Välillä teen pannupizzaakin, mutta siitä lapset eivät niin kovin välitä. Omasta mielestäni myös se on hyvää.

Seuraavasta taikinasta saat kaksi isoa pyöreää pizzapohjaa:

4dl kädenlämpöistä vettä
1/4 pala tuorehiivaa (voi käyttää myös 1/2 pussia kuivahiivaa)
1tl suolaa
2tl sokeria
4rkl oliiviöljyä
jauhoja käsituntumalla sopivasti, noin 5-7dl

Lämmitä vesi ja murenna hiiva mukaan. Lisää suola, sokeri ja öljy. Lisää jauhoja desi kerrallaan, kunnes taikina on sopivan tuntuista eli löysähköä, mutta ei liian löysää tai paksua. Jaa takina kahteen osaan ja taputtele taikinat eri leivinpapereille. Lisää jauhoja ja taputtele pyöryläksi. Kauli ohkaiseksi. Levitä ohuelti tomaattikastike, jonka olet sekoittanut tahnaksi näistä aineksista:

1pieni prk tomaattipyrettä
3rkl oliiviöljyä
4rkl ketsuppia
mustapippuria
paprikamaustetta
valkosipulijauhetta
pizzamaustetta
2rkl vettä

Tomaattikastikkeen päälle laitetaan juustoraastetta maun mukaan ja sen jälkeen halutut täytteet. Itse laitoin toiseen tonnikalaa ja metwurstia, sekä vähän tomaattisilppua, mikä oli jäänyt tortillojen täytteestä. Toiseen en laittanut tavallista juustoraastetta lainkaan, vaan mozzarella palloista leikattuja paloja, aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja ja tavallista tomaattia ja pinnalle vähän kuivattua Salviaa.

Pizzat paistetaan uunissa 225 asteessa, kunnes pizzojen reunat ovat saaneet vähän väriä, n. 15-20 minuuttia.

Lopussa kuva siemenestä kasvattamistani Kehäkukista, joiden vaasin ympärille laitoin putsatun ja käännetyn jauhopussin. Ja lisäksi vielä kuva metsästä keräämistäni aarteista. Nyt sieltä löytyy vaikka mitä superruokaa. Kannattaa ehdottomasti käydä keräämässä. Meillä Mustikat ja Puolukat päätyivät pakastimeen, mutta Kantarelleista teen varmaan ainakin piirakkaa.

Ohuet pizzapohjat vailla täytettä. Muodon ei tarvitse olla täydellinen ympyrä.

Tonnikalaa ja Metwurstia.


Mozzarellaa, tomaattia, aurinkokuivattua tomaattia ja oliivia




Ilmaisia herkkuja!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti