keskiviikko 17. elokuuta 2016

Pehmeä omppusosekakku

Tekaisin omenasosetta vajaa viikko sitten puuron kaveriksi, kun hedelmäkulhon omput uhkasivat mennä pehmeiksi. No sitä tuli sitten reilummin sitä sosetta ja sehän ei jääkaapissa pitkään säily. Toki fiksu olisi pakastanut osan het ens alkuunsa, mutta en ollut tällä kertaa hereillä. Ja viiveellä en halua mitään pakkaseen laittaa. Noh tuossa eilen mietin, että mihinkäs sitä sosetta voisi käyttää, ennen kuin pilaantuu ja ajattelin, että leipasempa kakun. Pidän nimittäin ihan huisisti mauste- ja kuivakakuista. Pienenäkin söin mieluummin piimäkakkua, kuin irtokarkkeja. Hassu tyttö.

Löysin netistä ohjeen, jota vähän muokkasin. Sain käytettyä kakkuun myös päiväysvanhan kermaviilin. Iso kakku tästä tulee, joten varaa parin litran vuoka.

Nyt on hyvä iltapäiväkaffitella pehmeän kakunpalan kanssa, joka tuoksuu kunnolla vanhanajan kakkumausteilta.

Tarpeet:

3 munaa
2dl sokeria
vatkataan vaahdoksi

150g voita sulana
2dl omenasosetta
kermaviili
1dl maitoa
lisätään muna-sokerivaahtoon

5,5dl vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
4tl kanelia
1,5tl kardemummaa jauhettuna
2tl vaniljasokeria
kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan varovasti turhaa vatkaamista välttäen

Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaa ja paistetaan
uunin keskitasolla 175 asteessa noin tunti.


Kakku näyttää vaatimattomalta, mutta tuoksu on ihana ja koostumus pehmeä ja maku sitäkin parempi. Halutessaan kakun voi koristella sokerivesikuorrutekiekuroilla ja vaikka kuivatuilla ompun paloilla.

2 kommenttia:

  1. Tervehdys Satu Rantanen! Minäkin olen ihan saman niminen. Eikös olekin hassua. Ajattelin kokeilla tuota omenasosekakkuasi, kun meilläkin on vielä tuolla jääkaapissa oman puun omenoita. Oletko käynyt kurkistamassa minun blogiani saturantanen.blogspot.com aika samanlaisista jutuista näköjään me saman nimiset ollaan kiinnostuneita. Kivaa talven odotusta!!

    VastaaPoista
  2. Hei vaan kaima! Sadut taitavat olla satumaisia kodin hengettäriä blogeista päätellen :). Mukavaa loppusyksyä myös sinne suuntaan!

    VastaaPoista