Löysin netistä ohjeen, jota vähän muokkasin. Sain käytettyä kakkuun myös päiväysvanhan kermaviilin. Iso kakku tästä tulee, joten varaa parin litran vuoka.
Nyt on hyvä iltapäiväkaffitella pehmeän kakunpalan kanssa, joka tuoksuu kunnolla vanhanajan kakkumausteilta.
Tarpeet:
3 munaa
2dl sokeria
vatkataan vaahdoksi
150g voita sulana
2dl omenasosetta
kermaviili
1dl maitoa
lisätään muna-sokerivaahtoon
5,5dl vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
4tl kanelia
1,5tl kardemummaa jauhettuna
2tl vaniljasokeria
kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan varovasti turhaa vatkaamista välttäen
Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaa ja paistetaan
uunin keskitasolla 175 asteessa noin tunti.
Kakku näyttää vaatimattomalta, mutta tuoksu on ihana ja koostumus pehmeä ja maku sitäkin parempi. Halutessaan kakun voi koristella sokerivesikuorrutekiekuroilla ja vaikka kuivatuilla ompun paloilla. |
Tervehdys Satu Rantanen! Minäkin olen ihan saman niminen. Eikös olekin hassua. Ajattelin kokeilla tuota omenasosekakkuasi, kun meilläkin on vielä tuolla jääkaapissa oman puun omenoita. Oletko käynyt kurkistamassa minun blogiani saturantanen.blogspot.com aika samanlaisista jutuista näköjään me saman nimiset ollaan kiinnostuneita. Kivaa talven odotusta!!
VastaaPoistaHei vaan kaima! Sadut taitavat olla satumaisia kodin hengettäriä blogeista päätellen :). Mukavaa loppusyksyä myös sinne suuntaan!
VastaaPoista