perjantai 10. lokakuuta 2014

Kattauksen keskipiste

Kukat ovat yksi ihanimmista asioista maailmassa. Kesäisin oikein ahmin kukkia ja puutarhahulluus onkin iskenyt pahemman kerran. Istuttelen keväisin paljon kukansiemeniä, sillä ne tarjoavat satoa myöhäiseen syksyyn asti.

Tänään meille tulee vieraita istumaan iltaa. Halusin pöydän keskipisteeksi upean kukka-asetelman. Ensisilmäyksellä lokakuinen piha näytti jo aika rujolta, mutta loppuen lopuksi keräilijä löysi ison määrän ihanuuksia. Kukkien lisäksi voi käyttää erimallisia ja värisiä oksia.

Halusin pöytään "valuvan"asetelman ja valitsin siksi pitkulaisen peltiruukun. Täytin ruukun märkäkäyttöön tarkoitetulla Oasis-sienellä. Sientä on helppo leikellä niin, että ruukku on täynnä sientä. Sen jälkeen lisäsin veden ja aloin hommiin. Lajittelin eri kukat ja oksat pöydälle ja pätkin ne ja otin varsista lehdet pois. Aloitin keskeltä ja tein "valuvat"sivut köynnöstävien kasvien eli Villiviinin, Seppelvarvun ja Köynnöskuusaman avulla. Kultapiiskut ja Mirrinminttu kävivät myös hyvin sivuille. Keskellä aloitin ensin vankoilla Komean Maksaruohon oksilla. Sitten vain täytin reunat ja aukot kukkia yksitellen sieneen pistellen. Lopuksi asettelin kuivatut mandariininsiivut, niinkuin pisteeksi iin päälle. Näin upean asetelman sain Oasis-sienen hinnalla ja ae maksoi 2,50€.

Kattauksessa käytin muuten neutraaleja sävyjä, mutta valitsin tehosteväriksi violetin. Sitä on kynttilöissä, serveteissä ja kukissa. Violetti sopii oranssin lisäksi hyvin Lokakuun väriksi.

Harmahtavan valkoiset lautaset löysin kierrätyskeskuksesta noin viikko sitten. Ne maksoivat 0,50€ kappale ja olen niihin kovin tykästynyt.

Kyllä tässä kattauksessa kelpaa nyt kestitellä.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti