Ruuan pois heittäminen on kertakaikkisen ikävää ja yritänkin käyttää kaiken hyödyksi. Tähteistä on moneksi ja niistä syntyy pienellä mielikuvituksella lähes enkelten ruokaa. Leipä on sellainen, mitä kuivatan korppujauhoja varten ja herkkuleivistä saa mainioita krutonkeja. Korppujauho käy laatikkoruokien kuorrutteeksi, paistinperunoiden sekaan paistaessa ja suolaisten piirakoiden piirakkataikinan sekaan rapeutta antamaan. Jauhoksi kuivuneet leivät saa monitoimikoneella. Krutonkeja varten kuutioin leivänpalaset pienehköiksi kuutioiksi, kuivatan ne laakealla lautasella ja säilytän kuivana lasipurkissa. Salaatin teon lomassa paahdan ne sitten oliiviöljyssä ja maustan suolalla, valkosipulijauheella ja kuivatulla rosmariinilla. Käyvät myös oivasti sosekeittojen päälle ripsuteltuna.
Kuivahtaneet sitrushedelmät voi viipaloida ohuiksi viipaleiksi ja kuivattaa leivinpaperin päällä kaksi kertaa päivässä niitä kääntäen. Kunnolla kuivuneina niitä voi käyttää askarteluun, kransseihin, lahjapaketointiin, tai vaikka kukka-asetelmien koristeeksi. Ovat kauniita myös lasipurkissa koriste mielessä. Tässä kuvassa mandariinia kuivattuna. Liimaan niihin kuumaliimalla viikonloppuna tikun pätkät toiselle puolelle ja työnnän oasis-sieneen tekemääni syyskukka-asetelmaan. Eli vain mielikuvitus on rajana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti