Halusin tehdä jotain helppoa, mutta näyttävää kahvipöytään lauantaivieraiden iloksi. Päädyin ihan perus kauralastuihin, jotka käyristin pahviputken avulla ja koristelin sulatetulla suklaalla ja kookoshiutaleilla. Lisämakua saa myös karvasmanteliöljystä taikinassa. Nämä makeat herkut veivät myös kielen mennessään.
Taikina:
100g voita sulana
1,5dl sokeria
3dl kaurahiutaleita
1,5rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 muna
Uunin lämpötila 175 astetta.
200g vesihauteessa sulatettua taloussuklaata
Kookoshiutaleita
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää voisula ja muna. Sekoita taikinaksi ja laita pikkulusikalla pieniä nokareita pellille. Laita max. yhdeksän nokaretta per pelti, sillä lastut leviävät uunissa reippaasti. Nokareen koko määrää montako kpl lastuja taikinasta tulee, määrä vaihtelee 20-40kpl välillä. Paista, kunnes lastut ovat kullanruskeita.
Uunista pois ottaessa anna lastujen levähtää n. 20 sekuntia ja nosta sitten lastalla esim. tyhjien talouspaperirullien päälle taipumaan. Jähmettyneet lastut kastetaan sulaan taloussuklaaseen ja sen jälkeen kookoshiutalekippoon. Annetaan jähmettyä leivinpaperin päällä. Kauneimmillaan ovat jalallisessa kulhossa runsaana kekona.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti