sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Ruusula

Vuosien haaveeni toteutui tänä keväänä, kun tilasin itselleni 40-vuotislahjaksi ikioman pihamökin. Katselin monia malleja ja haastetta toi se, että etsin nimenomaan suorakulmaista 3x4 metristä mökkeröistä, sillä se oli optimaalisin pihamme tyhjään kulmaan. Löysin kertakaikkisen ihastuttavan mökin Masterhouselta Mäntsälästä. Mallin nimeltään Lumo ja mitatkin menivät täysin nappiin. Paketti tuli lautoina pihalle ja otin myös asennuksen samasta paikasta. Ainoastaan perustukset piti tehdä itse. Meidän tonttimme on hiekkaharjun päällä ja siis pelkkää hiekkaa, joten perustusten tekeminen oli tosi helppoa. Siippa sitten maalasi mökin ulkoa ja minä sisältä valkoisella perus ulkomaalilla (ennen maalausta vedimme värittömän pohjusteen).

Isoin homma oli kuitenkin sisustaminen, sillä budjetti oli minimaalinen. Kokosin epämääräisen läjän tutuilta saamistani jutuista ja nettipalstojen ilmaishuonekaluista. Niitä tuunaamalla ja kangasvakkaani penkomalla taioin soman sisustuksen mökkeröiseen, jossa kelpaa kaffitella. Aikaa ja energiaa siihen meni, mutta puurtamisella sain kaiken oleellisen tehtyä. Vielä puuttuu katosta muutama kynttelikkö ja tilkkutäkki sängyn päältä, mutta ne valmistuvat kesäloman jälkeen.

Huvimajamökki sai nimekseen Ruusula, sillä rakastan ruusuja ja halusin sisustuksen pääväriksi vaaleanpunaisen. Sain vielä pisteeksi iin päälle työkavereiltani lahjaksi Runkoruusun ovenpieleen.

Tuskin maltan odottaa, että pääsen syksyllä Ruusulaan juomaan teetä viltti harteillani sateen ropistessa katolla kotoisasti. Kynttilät ja sisustuslehdet kruunaavat hetken. Kyllä se niin on, että unelmat on tehty toteutettaviksi.

Perustusten tekoa, kun olin saanut luvan naapureilta. Mökki tuli rajaan kiinni.

Osaavat timpurit Perhosta kasasivat mökin puolessatoista työpäivässä.

Epämääräinen kasa saatuja huonekaluja ja kirppislöytöjä.

Rujo, ilmaiseksi saatu senkki oli jalkapuoli ja siitä puuttui hyllylevyt ja ovet. Tein ensin neljännen jalan puusta ja lavojen päällyslevystä pari uutta hyllylevyä. Lopuksi hioin ja maalasin senkin lilahtavan vaaleanpunaiseksi.
 
Sain penkin ilmaiseksi. Kiristin ruuvit ja maalasin sen valkoiseksi.



Teetin vanhan henkisen emalikyltin emalikyltti.fi:stä.

Ilmaispenkki uudistettuna.

Tässä kuvassa ilmaiseksi saadut tuolit, senkki ja vitriini. Toisen romu on toisen aarre.

Ompelin senkin eteen verhon vaijeriin, sillä useat avohyllyt tekivät siitä vähän levottoman.

Ompelin verhot lähinnä koristeeksi, sillä halusin maksimoida valon määrän. Pöytälevyn päällystin vahakankaalla ja tuolien istuimet samalla kankaalla, kuin verhotkin.

Sängyn ostin 8 eurolla Klaukkalasta käytettynä. Siistin joustinpatjan ja tilapäisen sängynpeiton sain ilmaiseksi. Sänkyyn tulee tilkkutäkki, joka on vielä vähän kesken. Avohylly eurolla kirpparilta.

Pienen pöytälipaston ostin käytettynä ja maalasin sen vaaleanpunaiseksi. Peilin ostin myös käytettynä ja maalasin sen valkoiseksi.


Tuoli, rahi ja pöytä kirppikseltä. Maalia ja kangasta kulutin tuunaamisessa.

2 kommenttia:

  1. Ihana "teehuone"! Tällaisesta minäkin haaveilen, mutta toistaiseksi aikuiseen makuun tuunattu leikkimökkimme saa kelvata.

    VastaaPoista
  2. Niin ihana pikkumökki ja niin ihanasti sisustettu, voi että! Kelpaisi minullekin :) Olen haaveillut jo pitkään pihani perällä olevan piharakennuksen korjaamisesta (se on todella huonossa kunnossa ja suureksi osaksi laho) ja tekemisestä kesähuoneeksi, mutta toistaiseksi puuttuva raha on estänyt toteutuksen :( No, ehkä sitten joskus...

    VastaaPoista