torstai 19. tammikuuta 2017

Kärpässienikoristeet

Olen vaihtanut vedinnuppeja tuunaamiini lipastoihin ja kaappeihin ja minulle oli jäänyt kasa vanhoja mäntyisiä perusnuppeja. Mietin josko olisin ne roskiin heittänyt, mutta silloin välähti. Nehän olivat muodoltaan ihan kärpässienen kaltaisia.

Kaivoin ensin maalit ja pensselit esiin. Valkoisella mattamaalilla maalasin sienten alaosat ja hattuosan kiiltävällä punaisella maalilla. Pilkut maalasin myöskin valkoisella. Maalien kuivuttua löin kaikkiin hattuihin reiät keskelle naulan ja vasaran avulla. Sen jälkeen tein pienet lenkit rautalangasta pihtien avulla ja liimasin ne reikiin puuliimalla. Lopuksi kiinnitin pellavanarusta ripustimet.

Nyt ripustelen sieniä sinne ja tänne koristeiksi, kuten vetimiin ja yksi pääsi lampun varjostimeenkin.

Kuvassa myös minilipasto, josta unohdin ottaa ennen-kuvan. Ostin sen muutamalla eurolla kierrätyksestä. Oli puhtaan puun värinen ja pikku korien laatoissa oli lehmien kuvat. Maalasin lipaston vain valkoiseksi, samaten laattojen etuosat. Korit saivat jäädä tummiksi, kiinnitun niihin vaun dymolla tehdyt laput. Jälleen sain tilpehööreille nimikoitua säilytystilaa. Kiinnitän minilipaston askartelutilaani jahka ehdin kaivaa porakoneen esiin.

Tällaista pientä näpertelyä tällä kertaa.

Puisia perusnuppeja löytyy mistä vaan.


Naulalla reikä sieneen ripustinta varten.

Pienet rautalangan pätkät ripustin lenkeiksi.



Soma kuin pieni sieni.


Minilipasto on niin kätevä askartelutilassani.

4 kommenttia:

  1. Ihania kärpässieniä! Mä niin rakastan kärpässieniä, en tiedä miksi! Täytyy katsoa jos multakin löytyisi jostain noita nuppeja tuunattavaksi, kiitos ihanasta ideasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä Jenni! Olen ihaillut sinunkin blogissasi kärpässienijutskia. Nuppeja löytyy ainakin meiltäpäin kierrätyskeskuksesta lähes nollahintaan.

      Poista