sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Tiskirättejä virkaten

Sain tosiaan työkavereilta langanloppuja lahjoituksena syksyllä. Mukana oli myös joitain puuvillalankojen kerien loppuja. Mietin, että mitähän niistä voisi tekaista ja muistin kauniit virkatut tiskirätit, mitä olin joissain blogeissa nähnyt. Kaivoin virkkuukoukun pitkästä aikaa esiin ja pistin tuulemaan. Löysin perusohjeen netistä, enkä nyt tarkkaan muista mistä. Se menee kuitenkin jotakuinkin näin (käytin 3,5 virkkuukoukkua ja ihan peruspaksuista puuvillalankaa):

Luo 47 ketjusilmukkaa plus lisäksi 3 ketjusilmukkaa korvaamaan ensimmäisen pylvään.
Virkkaa ensimmäinen kerron pelkkiä pylväitä ja seuraavat kolme kerrosta aina 3 pylvästä, yksi ketjusilmukka (näitä toistaen kerroksen loppuun). Sitten tulee taas kerros pelkkiä pylväitä. Toista tätä settiä seitsemän kertaa, kunnes liina on suurin piirtein neliön mallinen, eli kaikki sivut ovat yhtä pitkiä. Tämän jälkeen virkkaa reunaan nirkot eli kiinteä silmukka, kolme ketjusilmukkaa, kiinteä silmukka ensimmäiseen ketjusilmukkaan, ja vielä kiinteä silmukka. Eli jokaisen nirkon välissä on yksi yksittäinen kiinteä silmukka. Näitä toistaen saat kauniin nirkkoreunan tehtyä. Lopuksi päättele langat.

En ole vielä testannut käytännössä, mutta kauniita ja ekologisiahan näistä tuli. Ja uskoisin, että imukyky paranee pesussa.

 

 

 
 

 

2 kommenttia:

  1. Kauniit tuli! Minä sain näitä ystävältä synttärilahjaksi ja ovat kyllä kauniita ja käytännöllisiä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ajattelin pesaista nämä ensin, josko imukyky olisi parempi. Sen jälkeen alkaa testailu.

    VastaaPoista