lauantai 11. helmikuuta 2017

Paperimassakokeilu

Käsityökoulun tuulikaapissa on laatikko, mihin tulee välillä materiaalilahjoituksia ja niitä saa ottaa kotiin ihan vapaasti. Pelastin kasasta neljä isoa pahvikartiota, joissa ollut ilmeisesti saumurilankaa. Ajattelen jo pääsiäistä, joten ilmiselvää noita-akka materiaalia nuo kartiot tuumin. Mietin vain mistä saisin massapalloja päiksi ja sitten havahduin, että voisin tehdä sellaiset itse. Surffasin netissä ja löysin hyviä vinkkejä. Sitten keräsin materiaalia viikon verran ja eilen ryhdyin toimeen.

Keräsin kasan vessapaperihylsyjä (ehkä noin 30 rullaa ja muutama munakenno), myös niitä heti hajoavia, talouspaperirullia ja kananmunakennoja. (Työkaverit olivat loistavia lahjoittajia.) Silppusin nuo kaikki noin postimerkin kokoisiksi palasiksi käsin repimällä suoraan isoon sankoon. Kaadoin sekaan paljon vettä. Annoin liota yön yli.

Aamulla keitin vedestä ja perunajauhosta paksun kiisselin. Ehkä n. 3,5dl vettä ja 1,5rkl perunajauhoa ja jätin jäähtymään.

Sangossa likoavan hässäkän vetelin kokonaisuudessaan epämääräiseksi mössöksi sauvasekoittumella. Sen jälkeen siivilöin ja puristelin vedet pois ja laitoin kuivahkon massan takaisin sankoon. Kaadoin sekaan 2-3dl perunajauholiisteriä ja vaivasin käsin massaksi. Vetelin massaa vielä lopuksi sauvasekoittimella, jolloin massasta tuli vähän savimaista ja hienoa. Tämän jälkeen aloitun muotoilun.

Tein viisi noita-akan päätä ja kasan erikokokoisia kananmunia. Tein vähän reilumman kokoiset, sillä kutistuvat kuivuessaan.

Nyt sitten odotellaan viikon verran ja katsotaan pääsenkö maalaamaan valmiita massajuttuja ensi vkonloppua.

Todella halpaa ja jälleen ekologistakin lystiä.

Kasa silppua.

Yön yli lionnut silppu.

Sauvasekoittimella "soseutettu" silppu.

Siivilöity massa.

Perunajauholiisteri.

Valmis paperimassa.

Valmiit noitien kasvot ja munat ennen kuivatusta.

1 kommentti:

  1. Tämä on ollut joskus mullakin kokeilulistalla, kiitos hyvästä ja yksityiskohtaisesta ohjeesta, nyt ehkä tulee kokeiltua :)

    VastaaPoista