sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Perinteinen pullavanukas teeiltaan

Viikonloppu meni taas kotoillessa kaikenmoista. Keittiössä kokkailin molempina päivinä oikein urakalla. Ja kudottua tuli myöskin Hercule Poirotia katsoessa. Sain yhden villasukkaparin alusta loppuun valmiiksi ja toisestakin parista toisen sukan melkein kokonaan. Villalangat kutsuvat tähän aikaan vuodesta niin kovin. Nojatuolissa nyhjääminen kutimen ja teemukin kanssa on niin lokoisaa.

Eilen ystäväni pyysi minut iltateelle ja halusin viedä mukanani jotain "lohturuokaa", sillä puimme elämän suurempia asioita. Tein kuivahtaneista pikkupullista vanhanajan pullavanukasta ja vaniljakastiketta. Kylläpä maistuikin kotoisalta ja lohdulliselta tuo setti ja helppotekoinenkin oli.

OHJE:

Viipaloi reilu kasa pullaa paksuhkoiksi siivuiksi (minulla oli 5 kpl tavallisia pyöreitä pullia)
Lado nämä voideltuun vuokaan limittäin koko vuoan täydeltä.

Laita koloihin ja väleihin hilloa n. 1,5-2dl (käytin omena-mansikkahilloa).

Ripottele ronskisti rusinoita päälle.

Tee munamaito: 1dl kermaa, 3dl maitoa, 2 munaa, 0,5dl sokeria, 2tl vaniljasokeria.

Kaada munamaito pullasysteemin päälle ja anna imeytyä n. 10min.

Paista uunissa 175 asteessa n. puoli tuntia.

Nauti vaniljakiisselin kanssa haaleana.


Pullavanukasta voi varioida fiiliksen mukaan ja osan pullasta voi korvata kuivahtaneilla muffinsseilla tai kuivakakun siivuilla.









4 kommenttia:

  1. En ole ikinä maistanut pullavanukasta, kuulostaapa hauskalta!

    VastaaPoista
  2. Pullavanukas on Jenni sellainen vanhanajan jälkkäri, kun kaikki kuivahtanutkin käytettiin hyväksi. Tykkään itse tosi paljon näistä vanhoista resepteistä.

    VastaaPoista
  3. ihana tuo kannu..minulla taitaa olla samaa sarjaa jäliruokakulhot :). En aikoihin olekkaan tehnyt pullavanukasta..tuumasta toimeen. T: Mervi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin :). Kannu on GreenGaten ja käytän sitä muutenkin, kuin jouluna. Myös jälkiruokakulhot ovat kauniit, tosin minulla on ne eri kuosisena. Pullavanukas on todellista vanhanajan lohtujälkkäriä, kannattaa tehdä pitkästä aikaa :).

      Poista