maanantai 27. kesäkuuta 2016

Tilkkutäkkeilyä

Olen muutamia vuosia haaveillut huvimajasta takapihalle tai oikeastaan ennemminkin äidin omasta kahvi-teehuoneesta. Nyt olen sellaisen vihdoin saanut, mutta projektin ollessa kesken, en ole sitä vielä kuvannut ja juttua rustannut. Tässä hissukseen sinne kaikenlaista väsään ja tässä pieni näyte sinne tulevasta tilkkutäkistä. Ihan vielä ei ole täkki valmis, mutta pitkällä olen jo. Mökin sisustus on toteutumassa täysin idealla "ilmaiseksi saatua-käytettynä ostettua-roskiksesta löytynyttä-vanhaa hyödyntäen". Niinpä tilkkutäkki on oiva peite sohvasängyn päälle, jotta voin selailla sisustuslehtiä ja ottaa ehkä joskus päikkäreitäkin.

Kaivoin ompeluvakastani vanhoja roosan värisiä tilkkuja. Löysin ompeluksista jääneitä paloja, risan lakanan ehjiä reunoja, vanhan 70-luvun lastenverhon jne jne. Leikkasin 12x12cm kokoisia tilkkuja vähän vajaa 300kpl ja aloin ompelemaan. En halunnut jäsennellä tilkkuja, vaan tehdä summittaisen sommitelman. Pidin vain huolen, että samoja tilkkuja ei tule peräkkäin, ja sävytkin menisivät jotakuinkin sekaisin. Silitin tilkut ja saumat huolella, että ompelu sujui täsmällisesti.

Nyt olen jo siinä vaiheessa, että pääsen ompelemaan reunat ja kiinnittämään vanun ja taustakankaan. Sitten onkin jo tikkauksen vuoro ja se hieman jännittää näin isokokoisen työn ollessa kyseessä. Katsotaan nyt, millainen lopputulos sitten onkaan.

Tilkkutyöt ovat tosi kivoja ja niihin voi hyödyntää kaikki vanhat kankaat ja vaatteetkin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti