sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Ruuhen uusi elämä

Villa Lillanin rannassa on lojunut puolilaho ruuhi, jossa mökin entiset omistajat olivat mahdollisesti jotain kasvatelleet. Oli kuitenkin ehtinyt jo täyttyä rikkaruohoilla ja sammaleella.

Päätin ex tempore kunnostaa ruuhen pieneksi ryytimaaksi. Lastasin kevytpeitteen päälle kerroksen kiviä salaojaksi ja sitten 10 säkkiä puutarhamultaa päälle. Ositin ruuhen lohkoihin ja merkitsin välit kivillä. Jokaiseen lohkoon istutin eri siementä ja merkitsin kohdan tyhjällä siemenpussilla, joka oli tikutettu "lipuksi".

Löysin myös verstaan nurkasta vanhoja ruukkuja ja vanhan ylimääräisen löylykiulun. Nämä ryhmittelin ruuhen viereen ja koristelin reunat kivillä. Niihin istutin jäännössiemeniä.

Salaatinsiemenet istutin lopuksi omaan penkkiin ruuhen alapuolelle. Tein reunukset kivistä ja vuorasin pohjan multapussilla, jonka mustan sisuksen olin kääntänyt etupuolelle. Siihen laitoin sitten multaa ja siemenet.

Nyt odotamme jännityksellä nouseeko vihreää ja riittääkö kastelu ensimmäisen kuukauden verran viikon välein. Emme nimittäin lomaile, kun vasta heinäkuussa. Mökkiyrteistä ja kukista kuitenkin haaveilemme kovasti.




2 kommenttia: