keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Taikataikinataiteilua

Perheen pojat lähtivät lätkämatsiin ja halusimme tehdä typyjen kanssa jotain mukavaa yhdessä. Jostain sain päähäni taikataikinan, että siitä olisi kiva tehdä jotain. Etsin taikinan netistä ja koostumuksesta tuli oikein onnistunut. Taikinaa oli helppo muovailla, eikä se murentunut juuri lainkaan. Siihen tuli:

6dl vehnäjauhoja
3dl ruokasuolaa
3dl kylmää vettä
2rkl öljyä

Sekoitin ensin kuivat aineet, lisäsin vedestä ensin puolet ja sitten loput ja lopuksi öljyn lusikka kerrallaan. Taikina tuntuu aluksi liian tiiviiltä, mutta tasoittuu lopuksi hienosti.

Lapset tekivät omia juttujaan, kukkia ja muuta. Itse tein "pipareita" ja joulukeppejä, sekä rinkeleitä. Tein ripustusreiät hammastikulla ja lyijykynällä, riippuen siitä, kuinka isot reiät niihin halusin.

Kuivatin tekeleitä kiertoilmauunissa 100 asteessa reilun tunnin verran.

Löysin kuin tilauksesta askarteluhuonerni kätköistä ikivanhan minimaalipurkin ruskeaa piparin sävyä. Maalasin Pretzelit ja sydämet sillä kertaalleen ja koristelin valkoisella jämä talomaalilla.

Jouluna ripustan nämä kuusenoksiin, joita leikkaan isoon lasipurkkiin kukkien tilalle.

Taikataikinaankin voi näköjään hurahtaa.


Löysin äidin laatikosta tähtimuottisarjan, mikä pääsi nyt käyttöön.
Pretzelit eli suolarinkelit tulivat tutuksi amerikan maalla. Ne ovat koristeinakin kivoja. Samoin karkkikepit tuovat joulun tunnelmaa, kunhan saavat maalin pintaansa.


Emalimaali teki ihmeitä rinkeleille.


 
Herkullisia koristeista tuli ja varsin oikeiden näköisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti