sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Pihahommia

Rakastan pihanlaittoa ja kukkia, mutta lasten ollessa pieniä, en ole juuri ehtinyt keskittyä noihin hommiin. Viime kesänä sain vähän fiksattua etupihaa ja nyt on takapihan vuoro. Kaadoimme talon sivulla olevasta rinteestä pari vuotta sitten ison kaksirunkoisen männyn ja koko rinne on töröttänyt varsin rujon näköisenä.

Mietin pitkään, mitä sille tekisin ja unelmissa oli vaikka mitä tiilimuurausta ja puuhässäkkää. Perjantaina päätin kuitenkin vaan ryhtyä pala palalta toimeen ja isäntä kaiveli runsain määrin kiviä ylös maasta.

Aloin pengertää rinnettä suikale kerrallaan, niin että saan ladottua rinteeseen lavakauluksia kasvilaatikoiksi ja kivet käyttöön mukavasti. Teen tosiaan pala kerrallaan, on sen verran työlästä. Laatikotkin pitää maalata jokainen kahteen kertaan.

Olen nyt vähän vajaa puolivälissä ja jotakin tulosta on jo näkyvissä. Käytän hyödyksi halpoja tarjous siemenpusseja, vanhaa jo olemassa ollutta perennaa ja tuhlaan ideoita. Budjettia, kun ei taaskaan juurikaan ole ja se vähäinen kuluu multasäkkeihin, hakkeeseen ja suodatinkankaaseen.

Hieno idea oli mm lätkäistä Kultapallotaimien päälle vanha viinipulloteline, joka saa ruostua rauhassa. On niin väljä, että valo pääsee läpi ja kukka kasvaa ihan normaalisti telineen läpi ja saa samalla hienon tuen.

Laitan laatikoihin, sekä hyötykasveja, että perennaa. Kunhan on paljon kukkia ja vihreää läpi kesän, niin muulla ei väliä.

Laitan lisää kuvia projektin edetessä.

Projekti on edennyt pitkälle. Enää puuttuu viimeiset laatikot. Niitä tuleekin sitten yhteensä neljä, kun kasaan aina kaksi päällekkäin. Niihin istutan marjapuskia. Pitäisi vain ehtiä vielä nuo neljä maalaamaan, se se on se isoin homma. Sitten lopuksi reunakivat kuntoon ja siemenien kylvö. Toivon kovasti aurinkoa ja lämpöä viikonlopuksi.

Projektiin tulee menemään noin parisataa euroa. Olen ostanut multaa, haketta, maalia ja siemeniä. Muuten olen pelastanut perennoja vanhasta autiotalon pihasta, saanut kummitädiltä ja naapurilta ja jakanut olemassaolevista kasveista. Kasveja saa tutuilta, kun avaa suunsa. Pienikin pistokas riittää hyvin.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti