lauantai 18. huhtikuuta 2015

Ruukutus/istutuspöytä nikkarointia

Meiltä jäi maalattua ja vajaakanttista raakalautaa keittiön seinäprojektista vuosi sitten. Mietin monta kertaa mitä siitä voisi tehdä. Olin kyllä haaveillut omasta ruukutus/istutuspöydästä, mutta jostain syystä en ollut ajatellut, että voisin sen itse rakentaa. Työpaikan pihalla kuitenkin välähti, kun näin roskaläjässä kertakäyttölavan, jossa oli paksuhko lastulevy päällä.

Lainasin sähköisen jiirisahasirkkelin tutulta ja annoin palaa. Netistä bongasin yhden mallin, mitä mukaillen lähdin timpuroimaan. Pähkinöitä tuli purtavaksi, kun lauta riitti aivan just just. Lastulevy ei ihan riittänyt tasoksi, mutta onneksi lauta oli saman paksuista, niin jatkoin sillä molemmissa reunoissa.

Pöydästä tuli iso ja se oli vähän työläämpi, kuin ajattelin, mutta toisaalta nautin omin käsin tekemisestä. Lopuksi putsasin pöydän irtoroskasta ja maalasin Pika-Teholla kahteen kertaan. Löysin Tokmannilta täysmuovista kerniä tarjouksesta 2,90€/metri ja päällystin sillä tason sinkiläpistoolin avulla. Näin lastulevy ei suoraan kastu ja pöytä on helppo pyyhkäistä mullasta. Olisin halunnut suloista kukkavahakangasta, mutta päädyin kuitenkin neutraalimpaan beigeen järkisyistä.

Kiinnitin pisteeksi iin päälle mustan vanhan naulakon saksia ja narua varten ja flower power-kyltin ohikulkijoita hymyilyttämään.

Hinnaksi pöydälle tuli noin 26€. Ei huono ollenkaan. Nyt kelpaa rouvan istutella.

Tästä se lähti.

Edistystä ja monta pulmaa jo ratkottuna.

Siinä se on, mun timpurintaitojen tuotos. Sipulilaatikko alatasolla puutarhamessuilta vitosella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti