Nyt vietämme pääsiäistä, joka sekin tuli vauhdilla ja meni tältä rouvalta vähän ohi, mutta pienesti eilen keltaista ruokapöytään taioin. Muuten pääsiäinen jäi koristelematta. Ei se paljoa vaadi, servetit, kynttilät ja tulppaanit. Ruokavieraat tulivat vähän yllättäen ja kuitenkin tempaisin kunnon menuun. Ei tyypillistä pääsiäisruokaa, mutta hyvää oli. Lihapullia kastikkeessa, perunamuusia, mozzarella-salaattia ja rosmariinileipää. Jälkkäriksi gluteenitonta mutakakkua ja vaniljajäätelöä. Se vei kielen mennessään. Otammekin nyt pääsiäisen iisisti ja olemme yhdessä perheenä ja nautimme vapaa-ajasta.
Ihanaista kevään odotusta kaikille!!
Ps. Meinasi unohtua mutakakun ohje:
200g voita
200g taloussuklaata
4 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
Voi ja paloiteltu suklaa sulatetaan kulhossa vesihauteessa. Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Perunajauhot ja leivinjauhe sekoitetaan keskenään ja lisätään muna-sokerivaahtoon. Lopuksi voi-suklaaseos lisätään taikinaan ja kaadetaan halkaisijaltaan 20cm vuokaan. Minulla ei ole sen kokoista irtopohjavuokaa, niin leivinpaperilla vuorattu tavallinen kakkupohjavuoka kävi yhtä lailla. Kakkua paistetaan uunissa 200 asteessa noin 30-35 minuuttia uunin alatasolla. Kakun kuuluu jäädä keskeltä "löllöksi". Nautitaan jäähtyneenä vaniljajäätelön, tai kermavaahdon kanssa.
Toissavuoden kevätservetit ja Rainbow-tarjouslämpökynttilät toivat meille vähän pääsiäistä. |
Lidlin säästötulppaanit toivat vaasiin aurinkoa ihanasti. Pidän eniten papukaijatulppaaneista, joissa on vähän kirjavuutta. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti