lauantai 14. marraskuuta 2015

Lohtuleivontaa ja jääkaapin tyhjennystä

Aamu valkeni ikäviin uutisiin Pariisista. Mietiskelen parhaiten, kun työnnän käden lohdullisesti taikinaan. Ajattelin etten juuri nyt muuta voi, kun rakastaa perhettäni ja huolehtia lähellä olevista. Ja puuhata sitä, mistä tykkään.

Jääkaappi oli kohtalaisen tyhjä, mutta silloin pääseekin luovuus kukkaan.

Tein pannuleipää, johon laitoin myös kotonatehtyjä korppujauhoja taikinaan.  Päälle hyötykäytin jo vähän nahistunutta paprikaa kahta eri lajia, sipulia, oliiviöljyä merisuolaa ja oreganoa. Jo uunista tulvi herkullinen tuoksu.

Lisäksi tein improvisoiden jauhelihapihvejä, mausteriisiä ja tsatsikityyppistä kermaviilikastiketta. Kaikki pakkasen, jääkaapin ja kuivatarvikekaapin antimista.

Pannuleipään tuli:

4dl vettä tai maitoa (käytin pari päivää ylittänyttä maitoa)
1/3 pala hiivaa
1tl suolaa
3rkl oliiviöljyä
n. 5dl Vehnäjauhoja ja noin 1dl korppujauhoja
Jauhojen määrän tuntee kädellä eli sopiva taikina jää löysäksi.

Taputtelin taikinan pelkille, levitin lisää oliiviöljyä pinnalle. Sitten viipaloidut paprikat ja sipulit, lopuksi merisuolaa ja oreganoa. Paistoin leipää n. 20-25 min 200 asteessa.

Lohdullista lauantaita!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti