Näissä on:
5dl sosekeittoa
1dl vettä
Vajaa puoli palaa hiivaa
0,5tl suolaa
3rkl oliiviöljyä
1rkl sokeria
2dl kaurahiutaleita
Vehnäjauhoja näppituntumalla ehkä noin 8dl
Lämmitin keiton ja veden, murensin hiivan, lisäsin sokerin, suolan ja öljyn. Lopuksi hiutaleet ja jauhoja hissukseen, kunnes taikina on sopivan löysää. Nostatus n.tunnin verran, jauhojen lisäys, leivonta sämpylöiksi, 30min kohotus ja uuniin 175 asteeseen n. 15-20 min. Taikinasta tuli 12 sämpylää.
Kuvassa myös uusi ihana mittakannuni, jonka ostin peräti uutena ja täyteen hintaan Koiramäen Pajutallista viime lauantaina.
Sämpylöissä on kaunis kultainen väri |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti