maanantai 8. kesäkuuta 2015

Keitosta sämpylöiksi

Teen usein kasvissosekeittoa töihin lounaaksi. Laitan keittoon kaikki nahistuneet vihannekset ja joskus jotain hedelmääkin, kuten omenaa. Lorautan myös tilkan kermaa. Joskus keittoa tulee kuitenkin sen verran paljon, että ihan neljää päivää en jaksa sitä syödä, lapset ja mies kun eivät siitä piittaa. Silloin saatan pakastaa osan, tomaattikeiton voi käyttää pizzan pohjalle tomaattikastikemaisesti, tai sitten leipoa sämpylöiksi. Tässä ihan tavallinen kasvissosekeitto näiden sämpylöiden pohjana. Tulee muuten hitsin hyviä!

Näissä on:
5dl sosekeittoa
1dl vettä
Vajaa puoli palaa hiivaa
0,5tl suolaa
3rkl oliiviöljyä
1rkl sokeria
2dl kaurahiutaleita
Vehnäjauhoja näppituntumalla ehkä noin 8dl

Lämmitin keiton ja veden, murensin hiivan, lisäsin sokerin, suolan ja öljyn. Lopuksi hiutaleet ja jauhoja hissukseen, kunnes taikina on sopivan löysää. Nostatus n.tunnin verran, jauhojen lisäys, leivonta sämpylöiksi, 30min kohotus ja uuniin 175 asteeseen n. 15-20 min. Taikinasta tuli 12 sämpylää.

Kuvassa myös uusi ihana mittakannuni, jonka ostin peräti uutena ja täyteen hintaan Koiramäen Pajutallista viime lauantaina.

Sämpylöissä on kaunis kultainen väri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti