perjantai 16. tammikuuta 2015

Minibudjetin astiakaappi

Minimalistin vikaa ei minusta valitettavasti löydy, enkä oikeastaan halua tilannetta edes muuttaa. Astiat ja keittiötarvikkeet vaan ovat niin ihania. Tästä syystä olohuoneen vitriini ei enää riittänyt, ja kulmassa oleva pieni senkin tyyppinen oli liian pieni. Niinpä aloin mietiskelemään millaisen astiakaapin voisin hankkia minibudjetilla. Toinen ongelma oli kuljetus eli meillä ei ole käytössämme peräkärryä, tai pakettiautoa. Eli kaluste piti pystyä sovittamaan citymaasturini takaosaan, kun penkit kaadetaan.

Surffailin tori.fi:ssä ja hinnat olivat yllättävän kalliita. Ja melamiinista halpaversiota en halunnut ajatellakaan. Sitten löysin ruman mäntyisen, mutta kahdessa osassa oleva kaappi-hylly-yhdistelmän 15€. Ajelin hakemaan huonekalun töiden päätteeksi Kauniaisista ja pääsin pian maalaamaan. Bauhausista hain litran purkin maalia ja uudet vetimet. Niihin meni n. 50€.

Käytin pohjamaalina Otexia. On tosi hyvä maali ja sitä oli kotona valmiina, mutta haisee kyllä tosi pahalta. Pakkelointiin käytin Lakkakittiä. Pintamaalina käytin Helmi-maalia, jota jatkoin Pika-Teholla, jota oli kaapissa jäljellä. Helmi oli sen verran kallista, etten raaskinut ostaa, kuin litran purkin. Ei ehkä täysin ideaali yhdistelmä, mutta olen tyytyväinen jälkeen. Aavistuksen rouhea, mutta kaunis mattapinta.

Toiveenani oli saada lasiosiin kanaverkkoa, jota sain ilmaiseksi tuttavaltani, mutta lasit olivat niin lujassa, etten uskaltanut niitä irroittaa, edes lasiveitsellä. Niinpä tyydyin maalaamaan, vaihtamaan vetimet metallisiin ja koristelemaan itse tehdyllä sapluunalla kippioven. Lopuksi spraymaalasin vielä kolme kattokoukkua valkoisiksi ja kiinnitin ne kippioven alapuolelle kermakkoja varten. Olen lopputulokseen todella tyytyväinen.





 


 


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti