lauantai 13. elokuuta 2016

Makoisa mutakakku

Saimme tänään kaffivieraita Ruusulaan. Mietin aamupäivällä mitä tarjoaisin vieraille ja kartoitin tarviketilannetta. Kaapista löytyi sopivasti kaksi Fazerin 70% pure dark 95g suklaalevyä ja mutakakkuhan se heti mieleen tupsahti. Tuo ihanan tahmea ja huiman suklainen herkku. Jäätelöä en pakastimesta löytänyt, joten päädyin vatkaamaan purkin perus kuohukermaa kyytipojaksi mausteena tavallinen sokeri, sekä vaniljasokeri.

Todettakoon nyt tässä samassa päivityksessä, että leivontafilosofiani noudattaa samantyylistä linjaa askartelun kanssa. En kannata hifistelyä noin niinkuin periaatteessa. Eli "väline- ja materiaaliurheilu" eivät ole minun juttuni. Leivon yhtä lailla pienellä budjetilla, kuten askartelen ja tuunaankin. Leivotaan niistä aineksista, mitä kaapista löytyy. Kannatan myös vanhan ajan iki-ihania leivonnaisia, kuten lusikkaleipiä, unelmatorttua ja rahkapiirakkaa. Toki silti välillä leivon juustokakkua ja nyt sitten mutakakkuakin. Sokerimassajutuista en niin innostu, ainoastaan koristeiden tekemisessä sitä käytän, jos marsipaani ei käy tilanteeseen.

No juu mutta siis mutakakkuun tarvitaan seuraavia aineksia:
200g tummaa suklaata
200g voita
3 isoa munaa
2dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Sulata paloiteltu suklaa voin kanssa vesihauteessa nestemäiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sula suklaa-voiseos vaahtoon ja siivilöi jauhoseos joukkoon. Sekoita varovasti. Kaada leivinpaperilla vuorattuun sokerikakkuvuokaan, jonka halkaisija on n.26cm. Paista kakkua 200 asteessa alimmalla tasolla n. 20-25min. Kakun kuuluu jäädä löysäksi keskeltä. Tarjoa haaleana jäätelön tai kermavaahdon kera.

Hienoa kuvaa en lopputuloksesta saanut. Pelastin tyttären palasta yhden otoksen kuitenkin



Sula suklaa-voiseos. Käytän kierrätyskeskuksesta ostettua suurtalouskulhoa.


Jauhojen siivilöinti on tosi tärkeää.

En käytä mutakakussa irtopohjavuokaa, vaan vanhanajan sokerikakkuvuokaa. Rypistelen vuorausta varten leivinpaperin, jolloin se asettuu hyvin paikoilleen. Leikkaan pois ylimääräiset reunat.

Viime hetkellä napattu kuva. Kakku ei tässä ehjänä ja täydellisenä, mutta koostumus oli loistava ja maku taivaallinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti