maanantai 8. elokuuta 2016

Kerrankin siisti yläkerta

Olen melkoinen tavaranhamstraaja ja jostain syystä aarteita on kivempi tuoda sisään, kuin roudata ulos. Minun ei ole vaikea luopua tavarasta, mutta siivoaminen ja vähentäminen ei vain ole mielestäni sitä ns. fantsuinta puuhaa. Nyt alkoi olo kuitenkin käydä varsin ahtaaksi varsinkin yläkerrassa, eikä sinne oikein enää huvittanut mennä aikaansa viettämään, saatika askartelemaan. Oli siis ihan pakko ottaa härkää sarvista.

Muu perhe starttasi mökille ja minä jäin yksin siivoustalkoisiin. Monta jätesäkkiä lähti tavaraa, osa roskiin ja osa kierrätykseen. Ja hyvä puoli asiassa on, että kun urakka valmistui, olo oli niin vapautunut ja puhdistunut että. Enkä varmasti vähään aikaa tule mitään ostamaan. Ja silloinkin jostain pitää aina luopua, että voi tuoda tilalle uutta.

Vielä on pari kerrosta läpikäytävää, mutta muualla tavaramäärä on kohtuullinen.

Tässä kuvia siivotusta yläkerrasta, josta saa nyt kovasti iloa. Ja tilaa askartelulle on reilusti, kun pöytätila on vapaana ja tavarat järjestyksessä. Ja hoksasin sellaisenkin asian, että kaikki huonekalut olen roudannut jostain ja kunnostanut, lukuunottamatta sohvia ja Fabianin sänkyä. En ollut tuota aiemmin huomannutkaan.

(Yläkerrassa on Fionan ja Fabianin huoneet, tv-aulatila, pieni kylpyhuone, ullakko ja askartelutilani)


Ostin parillakympillä ystävättären tyttäreltä käytetyn pienen vitriinin. Sain sinne kaikki pienemmät kankaanpalat nätisti värisävyittäin järjestykseen. Nyt näen helposti mikä kangas voisi sopia mihinkin. Ompelin liinan vielä päälle ja maalasin kirppikseltä ostetut peltirasiat valkoisiksi. Lopuksi laitoin vanhanajan Dymolla tägit rasioiden kylkeen.

Ompelin puulaatikon päälle istuintyynyn. Laatikossa on tallessa vanut ja täytteet.

Pöytä pidetään jatkossakin tyhjänä, niin se on aina valmiina lautapelien pelaamiseen ja askarteluun.

Ompelin viirilipun piristykseksi ja päällystin pikkupöydän työpöytäni tuolin lailla samalla ruskealla vahakankaalla.

Lasten kuvakin sai viirilipun koristukseksi ja sohvat pesin ja tyynynpäälliset.

Näkymä askartelutilaan.

Kaapissa on säilössä lautapelit ja lasten DVD:t.


Tämä uusi pöytäni on niin nätti. Löysin varastosta vanhan lampun ja ompelin vielä kirjoitusalustankin samaisesta ruskeasta vahakankaasta, kuin tuolinpäällinenkin.

Fabianin huone on nyt siisti ja pölytön, mikä on astmaatikolle tärkeä asia. Seinällä suosikkijoukkueen pelipaita.

Kaikki hyvässä järjestyksessä eikä enää leluja näkyvillä.

Fionan huoneen lattia on nyt tyhjä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti