sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Sunnuntaikotoilua

Harmaa koiranilma on mitä parhain syy pysyä sisällä ja kotoilla koko ajalla. Varsinkin, jos päivä on sunnuntai, voi koko päivän pyhittää kokkailulle ja käsitöille. Usein teenkin niin, että katson jääkaapista, mitä tähteitä meille on jäänyt, tai onko jotain menossa vanhaksi ja pyöräytän niistä jotain. Tänään löysin yhden saman päivän viilin, pari tummunutta banaania, sekä perunamuusin ja porkkanaraasteen jämät. Päädyin leipomaan perunarieskoja ja banaanikakkua viisivuotiaan kuopuksemme kanssa, ja meillä oli kovin mukavaa.

Perunarieskoihin meni:
noin 3dl muusia
2dl porkkanaraastetta
3dl maitoa
1tl suolaa
3dl vehnäjauhoja

Laita kaikki ainekset kulhoon, sekoita paksuhkoksi "puuroksi", laita kauhalla yhdeksän "kasaa" pellille, jauhoja päälle ja taputtele pyöreiksi lättänöiksi. Pistele reikiä haarukalla ja paista 200 asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia. Rieskat saavat jäädä kotitekoisen näköisiksi, eikä haittaa, jos ne paistuvat reunoistaan yhteen. Ne voi kuumana erottaa lastalla toisistaan.

Banaanikakkuun meni:
125g voita
3dl sokeria
2 munaa
4,5 dl jauhoja
1ti vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
2dl viiliä
2 banaania muusattuna

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen, lisää jauhoseos, mihin on sekoitettu vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lopuksi kaada viili ja muusatut banaanit taikinaan. Kaada taikina rasvattuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin tunnin verran.




Samalla, kun kakku paistui, lähdin funtsimaan jo tulevan joulun joululahjoja. Lahjoja on kiva työstää pikku hiljaa, eikä kovalla kiireellä. Löysin Tarjoustalon alekorista kahdet pehmeät neulossukat. Ajattelin tuunata niitä vähän ja antaa jollekin tutulle pikku lahjaksi.

Virkkasin kahden kokoisia kukkia villalangasta yhteensä neljä kappaletta. Käytin fiilispohjalta ketjusilmukoita, kiinteitäsilmukoita, piilosilmukoita ja puolipylväitä. Koristelin kukkien keskiöt lasihelmillä ja ompelin ne sukkien päälle jalkapöydän kohdalle. Ompelin vielä kahteen kohtaan irtohelmiä. Sukkien koristelu oli nopeaa ja kivannäköisetkin niistä tuli. Voipi olla, että pidänkin ne itse...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti