lauantai 18. lokakuuta 2014

Ihanat vaniljaiset marengit

Tein perheelle lasten suosikkiruokaa, makkarapaistosta, johon tulee viisi keltuaista. Mietin, mitä tällä kertaa keksisin valkuaisista ja päätin pitkästä aikaa tehdä marenkeja. Hyvä nyrkkisääntö on yksi valkuainen ja desi sokeria. Tällä perusohjeella vatkasin hartaasti kovan ja kiiltävän vaahdon, johon lisäsin 2tl vaniljasokeria ja yhden teelusikallisen hunajaviinietikkaa. Pursotin pieniä kekoja kahdelle pellille ja kuivatin kiertoilmauunissa 75 asteessa melkein kolme tuntia.

Marengista voi tehdä myös Pavlova-pohjan isona kiekkona, joka saa jäädä keskeltä sitkeäksi. Marenkeja voi myös maustaa aromeilla, suklaalla, tai kahvilla, tai värjätä mehutipoilla ja karamelliväreillä.

Itse käytän marenkeja jäätelöjälkiruokaan, johon tulee kerroksittain jäätelöä, marjoja, kermavaahtoa ja marenkeja. Marengit käyvät myös murskattuna kääretortun täytteen sekaan, tai kakunkoristeiksi. Käyvät mainiosti myös kahvipöytään tarjolle sellaisenaan ja gluteenittomaan herkutteluun.

Parhaiten marengit säilyvät kuivassa lasipurkissa ilman tiivistä kantta. Ja ovathan ne niin somia.

Laitoin vielä kuvan kesän viimeisistä Pelargonioista, jotka napsin kannuun pöydän koristukseksi. Pelakuut lähtivät varastoon huilaamaan talven ajaksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti