sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Pietaryrtistä väkerrettyä

Tein tänään fillarilenkin ja toivoin löytäväni kauniita vanhoja taloja, mitä kuvata. No tässä mielessä koin pettymyksen, sillä kuvauksen kohteita ei löytynyt, mutta ilma oli lämmin ja kesäinen, vaikka syyskuussa ollaankin. Lenkin lopuksi kurvasin vielä tutun niityn ohi ja näin keltaisenaan "nappikukkia" eli Pietaryrttejä. Napsin niitä reippain ottein kassiini mukaan.

Kotiin päästyäni ajattelin, että kokeilenpa kranssintekoa ulko-oveen, sillä värihän noissa kukissa on mitä kaunein okrankeltainen. Täydellinen alkusyksyn koristukseksi.

Mietin, että teen väkerrykseni mahdollisimman simppeleistä materiaaleista, jolloin voin heittää koko komeuden sellaisenaan roskiin sen rapistuessa.  Niinpä päädyin kattilankansia muotteina käyttäen piirtämään aaltopahvilaatikosta ympyrän, pehmustamaan sen sanomalehdellä ja kieputtamaan teippiä ympärille. Juuttinarusta tein ripustuskoukun, minkä nidoin kiinni taustapahviin.

Aloin niputtamaan kukintoja pieniin nippuihin, jotka teippasin tiiviiksi. Nippuja meni muuten huisin monta. Jokaisen nipun kiinnitin pohjaan pyörittämällä tavallista vihreää ompelulankaa ympäri ämpäri.

Pietaryrtithän ovat muuten hyviä kuivakukkia, joten sinänsä tällaisen voisi tehdä kuivakukkamielessä kotiinkin. Tuoksu vaan on varsin voimakas, joten sen takia ei ole sisään tuotuna suosikkejani.

Kivahan tuosta täysin ilmaisesta kranssista tuli. Kestänee ovessa sen aikaa, että syksy vähän syvenee ja on aika vaihtaa syvän lila Calluna-kranssi oveen.












2 kommenttia:

  1. Kiitos! Juu ilahduin itsekin. Nyt on luonto materiaalia pullollaan ja kannattaa kovasti hyödyntää ennen syyssateita.

    VastaaPoista