tiistai 28. kesäkuuta 2016

Kirppisrahin uusi päällinen

Sisustelen uutta huvimajaani pikku hiljaa ja kaiken teen lähes nollabudjetilla. Olen kaivanut kaappeja, tilkkuvakkaa ja luuhannut kirpputoreja ja kierrätyskeskuksia. Tämän surullisen näköisen rahin ostin muutamalla eurolla. Joku on sen joskus käsityönä tehnyt signeerauksesta päätellen, mutta päällinen vaan oli jo parhaat päivänsä nähnyt.

Putsasin ensin rahin pinnan ja lähdin sovittelemaan kankaita. Päädyin ruusuaiheiseen kankaaseen, jota toivon riittävän myös siroon retrohenkiseen nojatuolin tyyppiseenkin. Ompelin ensin tereet kangassuikaleesta ja nyöristä. (Kannattaa muuten aina säästää lasten hupparinnyörit yms. ne käyvät tereiden ompeluun erinomaisesti.) Sitten asetin rahin ylösalaisin kankaan päälle ja leikkasin istuinosan saumavaroineen. Leikkasin myös lyhyemmän sivukaitaleen yläosaan. Sitten ompelin yhteen päällisosan, lyhyen sivuosan ja ensimmäisen tereen. Seuraavaksi sovitin ja laskin helman kangassuikaleen tarpeen laskoksineen. Sen jälkeen neulasin laskokset ja ompelin yläosan, toisen tereen ja helman yhteen. Ja lopuksi ompelin helman alaosan siistiksi.

Aikaa taisi mennä 2,5 tuntia ja kangasta vajaat 1,5m. Somahan siitä tuli kieltämättä.



2 kommenttia:

  1. Lopputulos on kyllä upea, ei uskoisi samaksi rahiksi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Oli tuossa jonkinmoinen homma, mutta onnistuin omasta mielestänikin hienosti. Tässä tuli hassattua vähän aikaa, muttei rahaa :).

    VastaaPoista