perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pienesti pääsiäistä

Maaliskuu meni hujahtaen ja jotenkin niin kiireessä, että ei tullut toteutettua ideoita, tai tehtyä juuri mitään töiden, lasten ja kodinhoidon lisäksi. Nyt alkaa olla jo ikävä luovempiin puuhiin ja kirpputorille. Josko tässä taas ehtisi. Puutarhamessuilla kävin  viikko sitten ja sieltä muutama idea tarttuikin mukaan. Eniten mieltä lämmitti kuitenkin se, että ystävä sai ilmaisliput ja halusi juuri minut mukaan. Ystävät ovat elon suuria aarteita.

Nyt vietämme pääsiäistä, joka sekin tuli vauhdilla ja meni tältä rouvalta vähän ohi, mutta pienesti eilen keltaista ruokapöytään taioin. Muuten pääsiäinen jäi koristelematta. Ei se paljoa vaadi, servetit, kynttilät ja tulppaanit. Ruokavieraat tulivat vähän yllättäen ja kuitenkin tempaisin kunnon menuun. Ei tyypillistä pääsiäisruokaa, mutta hyvää oli. Lihapullia kastikkeessa, perunamuusia, mozzarella-salaattia ja rosmariinileipää. Jälkkäriksi gluteenitonta mutakakkua ja vaniljajäätelöä. Se vei kielen mennessään. Otammekin nyt pääsiäisen iisisti ja olemme yhdessä perheenä ja nautimme vapaa-ajasta.

Ihanaista kevään odotusta kaikille!!

Ps. Meinasi unohtua mutakakun ohje:

200g voita
200g taloussuklaata
4 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta

Voi ja paloiteltu suklaa sulatetaan kulhossa vesihauteessa. Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Perunajauhot ja leivinjauhe sekoitetaan keskenään ja lisätään muna-sokerivaahtoon. Lopuksi voi-suklaaseos lisätään taikinaan ja kaadetaan halkaisijaltaan 20cm vuokaan. Minulla ei ole sen kokoista irtopohjavuokaa, niin leivinpaperilla vuorattu tavallinen kakkupohjavuoka kävi yhtä lailla. Kakkua paistetaan uunissa 200 asteessa noin 30-35 minuuttia uunin alatasolla. Kakun kuuluu jäädä keskeltä "löllöksi". Nautitaan jäähtyneenä vaniljajäätelön, tai kermavaahdon kanssa.

Toissavuoden kevätservetit ja Rainbow-tarjouslämpökynttilät toivat meille vähän pääsiäistä.

Lidlin säästötulppaanit toivat vaasiin aurinkoa ihanasti. Pidän eniten papukaijatulppaaneista, joissa on vähän kirjavuutta.

Narcissus Poeticus (pinterestistä napattu kuva) on äitini lempilapsi. Ulkonäkö ei ole näyttävin, mutta tuoksu on kerrassaan huumaava. Näitä olisin kuistille laittanut asetelmaksi, jos olisin ehtinyt. Ajatuksen tasolle jäi tällä kertaa.

Gluteeniton suklaakakku onnistui täydellisesti ja vei kielen mennessään. Poikamme kärsii hengenvaarallisesta vilja-allergiasta ja siksi ruoat ja usein leipomuksetkin ovat meillä gluteenittomia. En kikkaille ihmejauhojen kanssa, vaan käytän usein pelkästään perunajauhoa. Kotimaista, edullista ja helppoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti