torstai 1. tammikuuta 2015

Ensimmäisen päivän skonssit

Olen jo aiemmin todennut, etten pidä ruuan pois heittämisestä. Siksi pyrin käyttämään kaiken hyödyksi. Tottakai pilaantunut menee roskiin, mutta sellaista meillä tapahtuu hyvin harvoin.

Nyt kun jouluna on tullut syöpöteltyä, maistuvat ruokaisat salaatit mainioilta ja niiden kaveriksi on kiva leipoa lämpimäisiä.

Tämän helpon skonssireseptin olen napannut aikanaan jostain nettisivulta ja on tosi hyvä. Ja taikinaan voi upottaa rahkan, viilin, piimän, jugurtin jämät. Meiltä löytyi yksi pari päivää vanha viili, jonka käytin tähän. Hapanmaitotuotteita voi hyvin käyttää vielä parasta ennen-päiväyksen ylikin. Toki aina kannatta tuksuttamalla tarkistaa, onko tuote käyttökelpoista.

8dl vehnäjauhoja
1,5 rkl (kyllä näin paljon) leivinjauhetta
2 rkl sokeria
1,5 tl suolaa
100g voita
4 dl piimää tai esim. 2 dl viiliä+2 dl maitoa

Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Sekoita mukaan perheä rasva, jolloin seoksesta tulee ryynimäistä. Lisää piimä tai viili ja maito. Sekoita tasaiseksi. Laita leivinpaperilla peitetylle pellille kaksi kekoa. Tasoita lättänöiksi pyörylöiksi jauhojen avulla. Leikkaa kiekko veitsellä painaen neljään osaan ja pistele reikiä. Paista 200 asteessa keskitasolla n. 15-20 min, kunnes kullanruskeita. Parhaita lämpiminä ihan sellaisenaan. Voidaan tarjota myös voin tai hillon kera.






Salaattia tehdessä käteen jäi paprikansiemeniä. Istutin niitä joutessani ruusukahvikuppeihin, joita olen haalinut kirpparilta haaveissa olevaa huvimajaa varten. Saa nähdä, itävätkö. Mukana myös jo viikon verran idätyksessä ollut avocadon kivi. Kyllä puutarhakausi selvästi jo siintää mielessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti