sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Henkaria taivutellen

Tällainen tuunailija voi saada inspiraation vaikka mistä. Viimeisin innostukseni ovat pesulahenkarit. Ne ovat vahvaa rautalankaa ja niitä voi taivutella eri malleihin. En tosin ole itse tämän idean takana, vaan varastin sen muutamasta eri lehdestä ja päätin testata. Ystäväni Marja lahjoitti minulle kolme henkaria, joista yhden käytin tähän. Kiitos Marja!

Taivutin pesulahenkarin jykevillä pihdeillä sydämen muotoon ja tein puolukanvarvuista pieniä 4-5 minioksan nippuja. Sidoin niput kiinni vihreällä ompelulangalla ja kiinnitin niput henkariin vihreällä kukkarautalangalla. Löysin sitä ihan Tarjoustalosta muutamalla eurolla. Lopuksi kiinnitin perinteisen puna-valkoruutuisen rusetin kiinni. Kuvasin kranssin vitriinin ovessa, mutta laitoin sen ulko-oveen. En ole kokeillut, miten kauniisti puolukanvarvut sisällä kuivuvat, mutta ulkona kranssi ainakin säilyy pitkään.

Kranssin teko oli nopeaa, mutta varpuja kului yllättävän paljon. Paperikassillinen meni lähes kokonaan. Tosin nautin metsässä samoilemisesta, joten varpujen kerääminen oli hyvin rentouttavaa. Seuraavan kranssin teen mustikanvarvuista, mutta se on ehkä kevätpuolen hommia.


2 kommenttia:

  1. Onpa hauskasti toteutettu kranssi ja kaunis lopputulos :) terv Liisa

    VastaaPoista
  2. Sulla on loistoideoita! Tämäkin niin hieno kranssi! :)

    VastaaPoista