sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Pikkuleipäpuuhastelua

Sain askarteluseuraa ihanaisesta seiskaluokkalaisesta Siiri tyttösestä ja ajattelin, että ennen askartelua juomme mehut ja kahvit. Ja siihenhän tarvittiin jotain herkkua kaveriksi. Tekaisin nopsaa perus pikkuleipätaikinan, jonka laitoin koiralenkin ajaksi jääkaappiin maustumaan.

Taikina (n. 32 pikkuleipää):

100g pehmeää voita
1dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
0,5tl leivinjauhetta

Pehmensin ensin kovan voin mikrossa ja hieroin sokerin joukkoon. Lopuksi lisäsin jauhot, joihin oli sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaivasin taikinan tasaiseksi massaksi ja muotoilin palloksi. Pistin pallon pakastepussiin jääkaappiin maustumaan noin reiluksi puoleksi tunniksi. Jaoin maustuneen taikinan ensin neljään osaan. Jokaisesta neljänneksestä taas tein tangon, jonka jaoin kahdeksaan osaan. Näistä taas tein n. 8cm pitkiä ohuehkoja tankoja, jotka laitoin uunipellille hevosenkengän muotoon. Paistoin pikkuleivät 200 asteisessa uunissa vajaat 10 min, kunnes ne olivat kullankeltaisia ja saaneet hiukan väriä pintaansa.

Kun pikkuleivät olivat jäähtyneet, sulatin vajaan levyllisen taloussuklaata vesihauteessa. Siiri dippasi hevosenkenkien päät sulaan suklaaseen ja sen jälkeen käytti dipatun osion joko kookoshiutaleissa, strösselissä tai Marianne-rouheessa. Laitoimme koristellut pikkuleivät leivinpaperin päälle kuivumaan ennen nautiskelua. Ja lopulta pääsivät limulasillisen kyytipojaksi. Olivat muuten niin niin hyviä.

 
 


 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti