sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Keittiön uusi hylly

Minulla on ollut kohta keittiössä, joka sinällään oli nätti, mutta jotenkin sekava ja huonosti toimiva. Olin mietiskellyt jo jonkin aikaa, että jotain toimivampaa tuohon kohtaan pitäisi keksiä.

Käväisin ajan kuluksi Järvenpään kierrätyskeskuksessa viime viikolla ja hihaan tarttui kympillä kellastunut hylly, joka oli muotokieleltään näköiseni, mitoiltaan oikea ja materiaaliltaan vaneria ja puuta. Löysin kierrätyskeskuksesta vielä vanhat vedin nupit, jotka taisin saada kaupan päälle.

Kotona putsasin hyllyn, hioin epätasaiset kohdat ja vetelin kaksi kerrosta vesiohenteista kalustemaalia. Nupit spraymaalasin mustiksi ja ruuvasin kiinni alalippaan. Yksi nupeista katosi mystisesti Hertta-hauvan jäljille, joten jouduin lopuksi tyytymään neljään nuppiin.

Ruuvasin lopuksi hyllyn kiinni vanhoihin porausreikiin ja täytin sen kaikella kivalla ja kätevällä.

Hyllyn alle raahasin tyttären huoneesta lasikaapin, joka oli jäänyt vähän unholaan. Se kävi mainiosti avohyllyn kaveriksi. Tosin kaappia tuunaan vielä hieman. Taidan maalata vetimet mustiksi ja ommella oviin jonkun sortin verhot, etteivät astiat näy, vaikka nättejä ovatkin. Liika tavara näkyvillä on vaan liikaa.

Tässäkin on hyvä esimerkki, että kun vähän näkee vaivaa, pikkurahalla saa kotiin tosi kaunista.



















4 kommenttia:

  1. Wautsi, tosi nätti hylly tuli! Pikkurahalla saa niin paljon kaikkea kivaa, kunhan on valmis näkemään vähän vaivaa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jenni ja samaa mieltä olen :)! Ja saa sitten ihan uniikkia ja oman näköistä.

    VastaaPoista
  3. Ihailen tuota taitoasi visioida asioita....minä niin höppänä etten näkisi kulahtanutta hyllyä noilla silmillä Mervi K

    VastaaPoista
  4. Voi Kiitos Mervi! Monesti kun pysähtyy katselemaan, näkee jotain, mikä kiireessä menee ohi. Sitä voi siis harjoitella :).

    VastaaPoista