lauantai 23. huhtikuuta 2016

Kangasmuffinsseja

Olen pitänyt kovasti kangastähtinauhoista keittiön ikkunoissa, mutta näin kevään tullen ne eivät enää näyttäneet niin kivoilta.

Käväisin perjantaina esikoisen kanssa kirjastossa ja siellä selailin yhtä tuunauskirjaa, missä oli kangasmuffinsseja nauhassa, tosin eri näköisinä ja eri idealla.

Sormet ovat kovasti syhynneet kankaiden suuntaan viime aikoina, joten innokkaasti pengoin tilkkuvakkaani. Sieltä löytyikin hyviä muffinssimateriaaleja ja lisäksi veikeitä nappeja "kirsikoiksi".

Leikkasin pahvista kaavat eli "kuorruteosan" ja "vuoan". Piirsin ja leikkasin palat kankaista ja silitin osat kovikekankaalla kiinni, että ompeleminen olisi helpompaa. Sen jälkeen ompelin siksakilla kuorrutteen vuokaan kiinni ja oikeat puolet vastakkain kaksi muffinssia yhteen jättäen aukon kääntämistä ja täyttämistä varten. Vanhan tyynyn vanusta täytteet sisään, käsin neulontana aukot kiinni ja kuumaliimalla nappi koristeeksi. Lopuksi pujotin paksun puuvillalangan muffinsseista läpi väleihin muovihelmet solmien. Tein yhteen nauhaan aina seitsemän muffinssia.

Ja aika somat muffinssikoristeet ikkunoihin sain. Meidän tytötkin tykkäävät, kun ovat suorastaan muffinssifriikkejä.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti