lauantai 3. lokakuuta 2015

Minisadonkorjuuta ja leivontaa

Viime viikkojen ollessa taas hektisiä, tuntui tänään, että nyt tarvitaan mukavaa kotoiluterapiaa. Niinpä päädyin aamulla keittiöön kokkailemaan ja leipomaan. Jämäkasviksista ja pekonista, sekä juustonkannikoista syntyi maukas suolainen piiras. Lisäksi tein perinteistä jauhelihakastiketta, sekä mokkapaloja ja gluteenitonta unelmatorttua pikkumiehelle. Tehdessä ja lauleskellessa sielu niin lepää.

Ilman ollessa myös kaunis ja aurinkoinen, pistin puutarhakengät jalkaan ja lähdin nostamaan pikkuporkkanoita maasta ja katsomaan, olisiko muuta kerättävää. Löysinkin rapsakoita avomaankurkkuja ja runsaasti kukkakimppumateriaalia. Pikkuporkkanat menivät heti pikkuisiin suihin, tosi muutamia jäi huomisia uunijuureksia varten. Porkkanat olivat siis pieniä, kun harventaminen jäi tekemättä. Ei haittaa, sillä makeita olivat. Vielä kasvatuslaatikoista löytyy kukkasia ja punajuuria. Huomenna nostan nekin vuokaan homejuuston kanssa kypsymään. Nam! Ihan parasta, kun omalta pihalta löytyy aarteita.

Seuraavaksi otan mokkapalapellin kouraan ja kukkakimpun kainaloon ja lähden kylään kaffelle! Ihanaista lauantaita kaikille!

Mehevään piiraaseen voi jemmata monensorttisia kasviksia.

Äidin salaisessa reseptissä on vaalea pohja.

Syksyn värit ovat niin kauniita. Viininpunaiset lehdet tuovat lisäilmettä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti