lauantai 1. elokuuta 2015

Villa Lillan

Toteutimme ajateltua aiemmin unelman omasta kesänviettopaikasta, kun mahdollisuus tupsahti eteen. Hankimme ihanaisen punaisen tuvan, saunamökin ja aitan. Kaikki pientä ja sievää järven rannalla. En olisi ikinä uskonut, että löydämme valmiina näin kauniin ja ihan meidän näköisemme paikan valmiina. Sisustuskin oli oikein kiva jo valmiiksi, mutta toki halusin laittaa sen osittain uusiksi ihan itse. Kalusteet eivät kuuluneet myöskään kauppaan.

Tein hankinnat lähes kokonaan facebookin paikalliskirpputoreilta ja kahdesta kierrätyskeskuksesta. Jotain bongasin jopa ilmaiseksi, kuten aitan toisen sängyn ja saunamökin käytävämaton. Uutena ostimme ainoastaan Ikean sohvan, joka oli paloina ja mahtui siten ovesta ja vähän astioita, kun en kaikkea käytettynä löytänyt. Myös äidiltä sain jotain vanhoja tekstiilejä ja muuta tarpeellista ja ystävä myöskin lahjoitti mm. tuolin ja rottinkialusen.

Isoimman urakan teimme ystäväni Eeva-Maija  kanssa, kun jäimme purkamaan muuttokuormaa pariksi päiväksi kahdestaan ja asettelemaan oleellisimpia tavaroita paikoilleen. Ja seuraavaksi otin mukaan ompelukoneen ja hurautin verhoja ja muita juttuja valmiiksi. Olohuoneen verhot ostin mökin entiseltä emännältä.

Monia niksejä ja ideoita tuli tuhlattua, muttei rahaa juurikaan. Sanoisin, että sisustukseen meni kaikkinensa noin 1000€, mutta siinä on mukana jo peitot, tyynyt, patjat ja muutkin ja Ikean sohva vei tuosta jo puolet. Tosi paljon meillä oli ullakolla joutilaana ja alakerran varastossakin, joten niillä päästiin jo hyvään alkuun.

Tässä kuvia kesäpaikastamme, joka sai nimekseen Villa Lillan.

Tuparakennus on pieni ja soma ja ihan oma.


Saunan kuistille löytyi varastostamme vanhat mutta siistit kalusteet. Maton sain ystävältä, hattuhylly kierrätyksestä ja maalasin sen ja liina ja viiri tilkuista ommellen.


Näkymä saunamökille ja laiturille.

Komuutin ostin jo keväällä Tori.fi:stä mutta se ei löytänyt paikkaa kodistamme. Peili on Halpa-Hallista ja verko vanhasta vauvan sängynpeitosta ja tilkuista. Lehtikori äidiltä ja kynttilänjalat kierrätyksestä eurolla.

Mökissä on sisävessa ja näin nätti peili ja allaskaappi. Ne olivat mökissä jo valmiina.

Vessaan mahtui myös pieni pesukone ja laitoin pesuaineet äidin vanhoihin ryynipurkkeihin.

Leikkimökistä jäänyt naulakko päätyi oivasti kaapin kylkeen patalapuille.

Keittiössä on myös ihanasti tiskikone ja kaiken muunkin sain hyvin mahdutettua. Tulevaisuudessa toiveissa avohyllyt.

Tupa on rakennettu vuonna 1952, josta muistona ihana vanha ja toimiva puuhella.

Sain pirtinpöydän ja penkit vihdoin. Maalasin kierrätyksestä löytyneen setin. Ikkunasta näkyy järvi.

Vanha puuhella on niin hieno, että vielä toinen kuva vähän lähempää.

20€ maksanut vitriini sai uudet maalit ja pääsi keittiön lasikaapiksi.

Pienet yksityiskohdat kaunistavat. Kuvassa myös roskispussipussukka samasta kankaasta, kuin verhot.

Ostin tämän telineen neljällä eurolla ja tykkään siitä kovasti.

Sohvan hankimme Ikeasta uutena. Arkku Facen kirpputorilta, kuten myös seinän avohylly. 

Nojatuolin ostin naapurustosta parillakympillä, kori on vanha, palli on myös vanha uudella päällisellä ja matto kiertätyksestä kympillä.

Nukumme siipan kanssa 10m2:n parvella. Siellä riittää kauniit lakanat, kun matalaa tilaa on hankala pedata.

Saunakamari vaatii vielä vähän höystettä. Sohvasänky on ostettu entisiltä omistajilta ja tekstiilit olen saanut äidiktä. Vanhat rottinkipöydät maaladin valkoisiksi, samaten vanhan pienen pyöreän pöydän. Matto kierrätyskeskuksesta kympillä.

Kellon ostin entiseltä emännältä, kaappi nettikirppikseltä. Maalaan sen, kun keksin jonkun kivsn värin, kaikkea en halua valkoiseksi.

Kaappi jää jääkaappi edellisiltä omistajilta, tuoli on isovanhempieni vanha. Avohyllyn tein maalatusta liimalevystä ja paperiteline on kirppikseltä. 

Aittaan mahtui juuri ja juuri kerrossänky ja erillinen sänky kolmelle murullemme. Kerrossänky 30€ nettikirppikseltä, erillisen sängyn sain ilmaiseksi. 



4 kommenttia:

  1. Olet kyllä tehnyt löytöjä ja saanut kodikkaan sisustuksen aikaiseksi ;-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Leena! Päivitän kuvat heti, kun ehdin, sillä mm. Saunakamari on jo saanut uusia tekstiilejä.

    VastaaPoista
  3. Niin ihana kesänviettopaikka, kyllä teidän kelpaa! Ja ihanasti sisustettu!

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Kyllä tuo on ihana paikka kieltämättä. Kun saisi viettää siellä enemmän aikaa. Siellä mieli ja sielu lepäävät, kun on rauha ja luonto ihan ympärillä.

    VastaaPoista