lauantai 7. toukokuuta 2016

Romanttinen reunapitsi

Virkkasin aikanaan paljonkin mm.hartiahuiveja, kasseja, pieniä liinoja jne. Viime vuosina en ole kuitenkaan juurikaan koukkuun tarttunut. Löysin kuitenkin siivotessa yli 20 vuotta vanhoja ohuita puuvillalankoja ja päätin kokeilla, josko pylväät vielä luonnistuvat.

Lähdimme mökkeilemään ja aurinkokelitkin suosivat. Siinä minä sitten nautin auringosta ja virkkasin koko innolla. Unohdin virkkauskirjani kotiin ja netistäkää en mieluisaa ohjetta äkkiseltään löytänyt, niin päätin virkata fiilispohjalta. Perus ketjusilmukoita, puolipylväitä, piilosilmukoita ja pylväitä. Siitä syntyi kesän verhokappaan romanttinen pitsi. Tosi rentouttavaa ja koukuttavaa kesäpuuhaa.




sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Synttärihulinaa

Toukokuussa vietetään yleensä kaikkien kolmen sydänkäpysen kaverisynttäreitä. Tytöistä on kasvanut varsin tietoisia siitä, mikä teema on milloinkin toiveissa ja vaateet ovat sen mukaiset. Keskimmäinen, joka on poika, ei nyt niin välitä. Kunhan on hyvää syötävää ja urheilullista touhua.

Tytöt näyttivät kumpainenkin millaiset kattaukset haluavat. Toinen halusi My Little Pony-teeman ja toinen Winx-synttärit. Näyttivät netistä mitä kattaustuotteita toivovat ja laskeskelin, että siinä oli satasella kerta-astioita.

Noh, keväällä on ylppärijuhlia, kesäkalusteiden ostoa, mökkiremppaa ja muuta rahareikää. Lasten vaatteet ja kengätkin ovat ostoslistalla jne jne. Siinä sitten mietin, että mitenkäs asian ratkaisisin. Ja päätin tehdä kattausjutut ja askartelut itse nollabudjetilla.

Askartelutarvikkeita on onneksi huushollissa runsain määrin, joten ideoin innolla ja ryhdyin tuumasta toimeen. Printtasin erilaisia ponikuvia netistä eri koossa. Ensin tein kutsut, sitten lautaset, coctail-tikut, party-bagit ja istumapaikkalaput. Lopuksi tein roikkuvia koristeita ja vanhaa kunnon rinkulanauhaa, kun serpenttiini oli päässyt loppumaan, vaikka vappu onkin. Iltapuhteina väkersin ja hauskaa oli. Toivottavasti vanhempi neiti, tuleva 11v, pitää näkemästään. Tarjoilut tietenkin kruunavat kaiken ja nekin teen itse.

Käytin askarteluissani aivan perusvalkoisia kertakäyttölautasia, jäännöskartonkia ja ruskeita paperipusseja. Ja mielikuvitusta tietenkin tuhlailin reilummalti. Näppäristä sormista oli hyötyä.

Onnea esikoiseni ❤!

Lautasiin tein reiät, joihin solmin silkkinauhasta rusetin. Ponin kuva on kiinni kontaktimuovilla.

Tein sarjasta yhdenmukaisen.

Toivottavasti oksien lehdet ehtivät vähän avautua. Ripustin niihinkin väkertämiäni koristeita.

Ruskeat paperipussit löysin varastostamme. Mistä lie olen ne saanut. Kuvat peinttasin netistä, nimet painoin leimasimilla ja reiät ja rusetin samalla tyylillä, kuin lautasissa. Sisällä makeisia ja aarteita kotiin vietäväksi.

Suloinen kattaus rakkaudella tehtynä. Liina on vanha ja kattokruunua koristelin tutulla teemalla. Rinkulanauha ajaa serpenttiinin virkaa.