perjantai 29. toukokuuta 2015

Ylioppilaille pöydän kaunistukseksi

Serkkupojat, joista toinen on kummipoikani, pääsevät ylioppilaiksi. Sain tehtäväksi tehdä pöytiin kukka-asetelmat. Oasis-sieni avuksi ja puutarhan kasveja asettelemaan. Pieni nippu Neilikoita tuli ostettua, muuten käytin tädin pihan antimia. Nyt toivon, että riittävä vesi ja viileä säilytys pitävät asetelmat freeseinä. Onnea pojat!





lauantai 23. toukokuuta 2015

Tahra piiloon

Pari postausta takaperin näette Betty Barclayn neuletakin, jonka ostin Kierrätyskeskuksesta 2,5 eurolla. Takki oli loistokunnossa muuten, mutta hihassa oli ikävä tahra, mitä en yrityksistä huolimatta saanut pois. Mietin miten saan tahran peittoon ja sitten välähti. Neuletakissa on ihanat isot napit edessä, joten miksi en jatkaisi teemaa. Kaivoin nappivarastoa ja päädyin neulomaan kahden kokoisia nappeja tahran päälle. Lopputulos on suorastaan erittäin hyvä ellei täydellinen!




Kimppukausi on alkanut!

Liian moni pihan peruskasvi on varsin aliarvostettu. Kun avaa silmänsä, näkee miten kauniita myös Vuorenkilvet, Angervot ja Lumimarja ovat. Tekaisin kimpun ensimmäisistä pihan kukkijoista. Tässä Vuorenkilpeä, Pientä Vuohenjuurta, Norjanangervoa ja Loistoangervon ja Lumimarjan lehtioksia. Tärkeintä on putsata varsiosasta lehdet pois, että kimppu on helpompi muodostaa ja vesi pysyy tuoreempana maljakossa.



perjantai 22. toukokuuta 2015

Vaatteet on mun aatteet

Ajelin työpäivän päätteeksi Koivukylän Kierrätyskeskukseen. Toivoin löytäväni jotain kivaa päälle pantavaa kesäksi. Näin keväisin lapset tarvitsevat niin paljon uutta vaatetta, kenkää, sandaalia, pyörää jne. Siinä äidin haluamiset jäävät kyllä viimeiseksi listalla.

Kiertelin ihan rauhassa rekkejä, enkä aluksi löytänyt yhtään mitään. Sitten hoksasin, että sovitettujen vaatteiden rekissä oli juuri minun tyylisiäni ja -kokoisiani vaatteita. Ostokset maksoivat yhteensä 21,50€, mikä tekee keskiarvoksi noin kolme euroa per vaate. Ei lainkaan paha, sillä joukossa oli mm.Mexxin farkkuhame, täysin käyttämätön hihaton paitapusero (laput roikkuivat) ja Betty Barclayn neuletakki.

Kyllä olin niin ilahtunut löydöksistäni, että tällä saaliilla elää pitkään. Nyt pyykille, että saan "uutta" päälle.

Tässä hätäisesti kuvatut ostokseni, enjoy!

Ps. Lisäsin loppuun yhden kuvan Esprit-mekosta, jonka ostin serkkupoikien YO-juhliin hintaan 8€ kirpputorilta. Mekko oli käyttämätön ja siihen kuului ohut pinkki vyö. Tein asuun pinkeistä puuhelmistä vyön värisen korun kaulaan.

Tästä asusta innostuin eniten. Ohut neule 3€ istui päälläni täydellisesti, samoin 3€ Mexxin farkkuhame. Mukaan pieni tummansininen laukku, ballerinat ja sirot hopeakorut.



Hame maksoi kolme euroa ja meinaan pitää sitä kesällä ihan perus valkoisen slimmin t-paidan kanssa. Lisäksi ruskeat muovihelmet ja flip flopit. Neuletakki on Betty Barclayn ja se on kaunein, kun vaan kaksi ylänappia on kiinni. Menee farkkujen, tai minkä vaan kanssa hienosti. Toisessa hihassa on tahra, mutta saan sen kyllä pois. Neuletakki maksoi 2,5€.

Tällainen hihaton valkoinen paitapusero on kesän "must" vaate. Käy mihin vaan ja asustamalla aina eri näköistä. Pusero oli tosiaan roikkuvista lapuista päätellen ihan uusi. Hinta 2€.

Tämä neuletakki maksoi 6€, eikä pääse kuvassa lainkaan oikeuksiinsa.  Ihana romanttinen jakkumainen neuletakki on omiaan viileisiin kesäiltoihin. Täytyy vain pestä ja silittää.

Tämä T-paita ei näytä kuvassa niin hienolta, kuin se on livenä. Pidän erilaisista tyyleistä ja tämä on hieman erilainen. Paita on lantiosta tiukka, mutta ylhäältä viettelevän rento. Sopii hyvin iltaterassille ex tempore-lähtöihin. Hopeapallohelmet kaulaan ja menoksi. Paita maksoi 2€.



Yrtti-istutus

Työkaverini muutti uuteen kotiin ja pääsimme sinne tiimin kanssa kokoustamaan. Päätimme viedä yrttejä ja sain ottaa kopin hankinnasta. Ostin Bergströmin puutarhalta kuutta eri yrttiä, sekä vanhan puulaatikon. Vuorasin laatikon muovilla ja laitoin soraa, multaa ja kalkkia. Sitten vielä liitutaulukyltit somisteeksi ja yrttitarha oli valmis. Toivottavasti siitä on iloa koko kesäksi!


sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Pihahommia

Rakastan pihanlaittoa ja kukkia, mutta lasten ollessa pieniä, en ole juuri ehtinyt keskittyä noihin hommiin. Viime kesänä sain vähän fiksattua etupihaa ja nyt on takapihan vuoro. Kaadoimme talon sivulla olevasta rinteestä pari vuotta sitten ison kaksirunkoisen männyn ja koko rinne on töröttänyt varsin rujon näköisenä.

Mietin pitkään, mitä sille tekisin ja unelmissa oli vaikka mitä tiilimuurausta ja puuhässäkkää. Perjantaina päätin kuitenkin vaan ryhtyä pala palalta toimeen ja isäntä kaiveli runsain määrin kiviä ylös maasta.

Aloin pengertää rinnettä suikale kerrallaan, niin että saan ladottua rinteeseen lavakauluksia kasvilaatikoiksi ja kivet käyttöön mukavasti. Teen tosiaan pala kerrallaan, on sen verran työlästä. Laatikotkin pitää maalata jokainen kahteen kertaan.

Olen nyt vähän vajaa puolivälissä ja jotakin tulosta on jo näkyvissä. Käytän hyödyksi halpoja tarjous siemenpusseja, vanhaa jo olemassa ollutta perennaa ja tuhlaan ideoita. Budjettia, kun ei taaskaan juurikaan ole ja se vähäinen kuluu multasäkkeihin, hakkeeseen ja suodatinkankaaseen.

Hieno idea oli mm lätkäistä Kultapallotaimien päälle vanha viinipulloteline, joka saa ruostua rauhassa. On niin väljä, että valo pääsee läpi ja kukka kasvaa ihan normaalisti telineen läpi ja saa samalla hienon tuen.

Laitan laatikoihin, sekä hyötykasveja, että perennaa. Kunhan on paljon kukkia ja vihreää läpi kesän, niin muulla ei väliä.

Laitan lisää kuvia projektin edetessä.

Projekti on edennyt pitkälle. Enää puuttuu viimeiset laatikot. Niitä tuleekin sitten yhteensä neljä, kun kasaan aina kaksi päällekkäin. Niihin istutan marjapuskia. Pitäisi vain ehtiä vielä nuo neljä maalaamaan, se se on se isoin homma. Sitten lopuksi reunakivat kuntoon ja siemenien kylvö. Toivon kovasti aurinkoa ja lämpöä viikonlopuksi.

Projektiin tulee menemään noin parisataa euroa. Olen ostanut multaa, haketta, maalia ja siemeniä. Muuten olen pelastanut perennoja vanhasta autiotalon pihasta, saanut kummitädiltä ja naapurilta ja jakanut olemassaolevista kasveista. Kasveja saa tutuilta, kun avaa suunsa. Pienikin pistokas riittää hyvin.








sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Pärekorit käyttöön

Kierrätyskeskuksessa tuli taas kerran tässä luuhattua. Löysin kaksi koppaa, jotka molemmat ajattelin laittaa ryytimaalle. Maalattuani molemmat valkoiseksi päätin kuitenkin ottaa isomman korin puhtaanpyykinkoriksi, kun oli muovista versiota huomattavasti kauniimpi. Pienempi sai lisäksi muovivuorauksen jätemuovin ja kuumaliiman avulla. Istutin kokeeksi Orvokkeja, kun ne ovat juuri nyt tosi edullisia. Pärekoreista on moneksi.




Keittiön kaunis seinäkaappi

Olohuoneen vitriinituunauksesta innostuneena etsin keittiöön seinäkaappia. Sopiva löytyi Tori.fi:stä taasen, kun vähän "kyttäilin" ja vieläpä melkein naapurista 25€ hintaan. Samaisessa paikassa olisi ollut ihanat lipastot, mutta en löytänyt niille vain paikkaa. Harmi.

Pyyhin vitriinin pinnat, irroitin ovet ja saranat ja vetimet. Maalasin ensin Ote-Pohjalla ensimmäisen kerroksen ja sen jälkeen kolme kerrosta Helmi-kalustemaalilla. Vetimet maalasin spraymaalilla mattamustiksi. Lopuksi vain ovet ja saranat kiinni ja valmista tuli.

Minulla oli vitriinille paikka valmiina, mutta yhtäkkiä valkoinen maalattu seinä alkoi tuntua tylsältä. Löysin kivan harmaan kuviotapetin K-Raudasta ja tapetoin sillä taustaseinän. Tapettia meni vain pari vuotaa, joten sitä jäi myös muuhun askarteluun.

Lopuksi vitriini seinään ja astiat paikoilleen. Kiva ja kauniskin siitä tuli.